U sveprisutnoj sportskoj gužvi početkom siječnja mjeseca koja se vrti oko Svjetskoga rukometnoga prvenstva, početka nogometne sezone… pomalo samozatajno je pet članova Brazilian jiu-jitsu kluba Factory iz Đakova otputovalo u Lisabon na Europsko prvenstvo. Mala đakovačka ekipa iz portugalskoga grada vratila se s dvije medalje – jednim zlatom i jednim srebrom

Đakovački osvajači medalja: Matej Bojanić (lijevo) i Karlo Dujmović (desno)

 

Karlo Dujmović zlatni, Matej Bojanić srebrni

Titulom europskoga prvaka okitio se Đakovčanin Karlo Dujmović koji je u kategoriji mlađih juniora bijeli pojas do 74 kilograma odradio dvije odlične borbe koje su mu donijele zlato.  U prvoj borbi Dujmović je u napetoj i izjednačenoj borbi svladao domaćega natjecatelja Bernarda Flrencia Beiroa. U finalu je mladi đakovački borac pokazao svu ljepotu brazilian jiu-jitsua. U finalu protiv Alfonsa Jose Ferreire meč je trajao samo jednu minutu jer je Karlo Dujmović svoga protivnika svladao submissionom.

Đakovčanin Karlo Dujmović europski prvak u brazilian jiu-jitsu

Na pobjedničkom postolju – Karlo Dujmović

Drugi đakovački borac Matej Bojanić nastupio je u kategoriji mlađih juniora bijeli pojas do 69 kilograma. U polufinalnoj borbi đakovački je borac slavio protiv Matea Corhia. U finalu je, nažalost, Angel Nikolaev Mladenov bio bolji od đakovačkoga borca. No, unatoč tome, Matej Bojanić iz Portugala donosi srebreno odličje.

Na Europskom prvenstvu, po drugi su puta, nastupili i Marko Blažević u kategoriji starijih juniora plavi pojas do 64 kilograma  i Nenad Mačak u kategoriji seniora ljubičasti pojas do 83 kilograma. Oba đakovačka borca svoje su mečeve izgubili na bodove tako da im je promaknulo polufinale.

Trener Davor Počijak (u sredini) sa osvajačima europskih medalja

Trener đakovačkih natjecatelja Davor Počijak natjecao se u kategoriji Masters 2, crni pojas do 75 kilograma. Đakovački trener ostvario je jednu pobjedu i jedan poraz.

Izvor: Miro Šola