Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije i tijekom ublaženih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 nastavio je na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije pripremati prigodne molitveno-katehetske materijale za osnovnoškolce, srednjoškolce, obiteljske kućne Crkve i vjeroučitelje.

Zahvaljujući revnim vjeroučiteljima, svakoga tjedna za mrežne stranice pripravljeni su i objavljeni materijali za slavlje nadolazeće nedjelje te je isto učinjeno i za nadolazeću svetkovinu Duhova. Molitveno-katehetske materijale za osnovnoškolce priredila je vjeroučiteljica Marija Šaf, za kućne Crkve s. Marina Jasna Pintar, a za mlade materijale je pripravila s. Gabrijela Damjanović. Niz kateheza za krizmanike kao pripravu za primanje sakramenta potvrde – pod naslovom „Duše Sveti dobro došao“ pripremao je suradnik i animator u župnoj katehezi Zoran Zadro iz Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Predstojnica Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, dr. sc. Teuta Rezo ističe kako se aktualna situacija s koronavirusom neizbježno odrazila i na pripremu prvopričesnika i krizmanika za primanje sakramente. „Svi ponuđeni materijali mogli su se i još se uvijek mogu koristiti i u svrhu pripreme djece i mladih, ali i cijelih obitelj za primanje sakramenata. Primanje sakramenta jednoga člana obitelji velika je radost, ali i odgovornost za cijelu obitelj. Dobro je i potrebno molitvenom pripravom obuhvatiti cijele obitelji, a to je moguće pomoću materijala predviđenih za obiteljske – kućne Crkve. Za pripremu prvopričesnika dobro mogu poslužiti materijali koje smo pripravljali za osnovnoškolce, a materijali za mlade, napose kateheze za krizmanke mogu se koristiti kako za pripravu, tako i kroz mistagoško vrijeme nakon sakramenta potvrde, kako bi primljene milosti ovog sakramenta postale dio svakodnevnog života krizmanika“, naglašava dr. sc. T. Rezo. Upućuje i na materijale za vjeroučitelje koje priprema mr. Ivan Benaković te njima vjeroučitelje hrabri na svjedočki život u služenju.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija