Sa željom da dječake i djevojčice osnovnoškolskoga uzrasta odvrati od svakodnevice pred ekranima i zainteresira za sport, aktivan i zdrav život, Kickboxing klub “Bltz” organizira Školu kickboxinga, kontaktnog sporta kojem raste popularnost. Prvi je trening 30. rujna u 19.30 u prostorijama kluba u Marulićevoj ulici 37.

Sport gradi samopouzdanje i socijalizaciju djeteta u društvu svojih vršnjaka i razvija vještine timskoga rada, navode treneri Danijel Šimundić i Josip Drmić. Dodaju da kroz treninge, individualnim pristupom svakom djetetu, igrom i vježbanjem, uče djecu kako razvijati osjećaj poštovanja prema drugima, povećati fizičku spremu i koordinirati svoje tijelo.

Treneri Kickboxing kluba “Blitz” educirani su za rad s djecom, uvode nove tehnike treniranja tijela, prate svjetske trendove i provode pozitivnu fizičku edukaciju.

Iz KBK “Blitz” poteklo je nekoliko državnih prvaka, jedan svjetski prvak, brončani na europskom prvenstvu, dok posljednjih godina Blitzovi borci osvajaju nagrade za sportaša godine Grada Đakova, kažu u klubu.

Svi dječaci i djevojčice, koji se žele baviti ovim borilačkim sportom, kao i njihovi roditelji, mogu se obratiti trenerima (Josip 098/9303 991 i Danijel 091/554 7042) ili u inbox Facebook stranice Kickboxing kluba “Blitz”.

D. Geošić