Klub pisaca amatera „Tinta“ u ponedjeljak je proslavio svoj prvi rođendan i to u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Klub je osnovan unutar Knjižnice prošle jeseni, a službeno je predstavljen u prošlogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige. Tintu je u početku vodila Katarina Horvat, a početkom ove godine Klub je preuzeo Marino Barišić, koji Tintu vodi i danas.

Tinta okuplja razne generacije, od srednjoškolaca do umirovljenika, a posebno veseli veliki broj mladih kojih ima,pogotovo u zadnje vrijeme, a i dalje ima onih koji pokazuju interes za Klub.

Svoju poeziju i prozu na rođendanu su predstavili prisutni članovi Tinte: Mirjana Bravić, Ivan Bertok, Katica Vrbešić, Mirta Abramović, Bernarda Čurić, Marko Pešut, Ana Tadić, Ivor Pocrnja, Magdalena Teufel, Maja Papratović, Emil Borozni, Silvija Butković i Marino Barišić. Na rođendanu su nastupili i gosti, Lidija Sopjanac iz Osijeka te Perkovčanka Helena Sabo.

Tinta je tako zapalila prvu svjećicu na torti, a vjerujemo kako će ih ljubav prema pisanju okupiti na još puno rođendana.