Na nedavno završenom Prvenstvu Hrvatske za mlade golubove listonoše (pismonoše), đakovački klub „Certisa“ ostvario je izniman rezultat, osvojivši 2. mjesto, postavši viceprvak Hrvatske za 2021. godinu.

Najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh Đakovčana su: Danijel Belavić, Marinko Brataljenović, Stjepan Tomaško, Željko Vuković i Andrej Brlošić, koji su činili tim CERTISA i čiji su golubovi ostvarili najbolje rezultate na ovom Prvenstvu.

Također, spomenimo i to da je Danijel Belavić najuspješniji regionalni natjecatelj, čiji je tim golubova u konkurenciji 90-ak natjecatelja pojedinačno zauzeo i odlično 4. mjesto u Državi, dok je mladi golub Marinka Brataljenovića proglašen najboljim golubom Hrvatske u konkurenciji nekoliko tisuća golubova te će predstavljati Republiku Hrvatsku na Olimpijadi golubova.

Ovogodišnji prvak kluba „Certisa“ je Stjepan Tomaško, čiji su golubovi ostvarili najbolji rezultat na razini kluba.
Inače, u natjecateljskoj sezoni mladi golubovi lete 5 trka, a najdulja trka ove sezone bila je na 200 km i to iz Murskog Središća.

Cilj ovoga sporta je da se golubovi što brže vrate kući u golubinjak, a svaki golubar u konkurenciju Prvenstva Hrvatske šalje rezultate najboljih 5 golubova. Kada je pak riječ o klupskoj konkurenciji Prvenstva Hrvatske, u obzir se uzimaju rezultati 5 najboljih golubova od 5 najboljih golubara iz svakog kluba.

Inače, klub Đakovo je unazad nekoliko godina bio 4 puta bio Prvak Hrvatske i to u konkurenciji odraslih golubova (godišnjaci i stariji) te je dao i 5 prvaka Hrvatske.

Klub se ovom prigodom zahvaljuje i Gradu Đakovu, bez čije pomoći ovi rezultati sigurno ne bi bili mogući.

Izvor|Foto: “Certisa” Đakovo