U petak navečer ponovno se dogodila prometna nesreća na pružnom prijelazu između Budrovaca i Piškorevaca. U nesreći su sudjelovali osobni automobil i vlak, a nije bilo ozlijeđenih osoba.

Vozačica, 23-godišnja hrvatska državljanka, upravljala je osobnim automobilom i kretala se lokalnom cestom iz smjera Piškorevaca u smjeru Budrovaca.

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojim se najavljuje približavanje vlaka, vozačica, 23-godišnjakinja je bez zaustavljanja na znak “STOP” nastavila kretanje osobnim automobilom i prednjim desnim dijelom osobnog automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu putničkog vlaka koji se u tom trenutku kretao prema mjestu Đakovo.

U vremenu od 20:55 sati do 21:30 sati došlo je do zastoja željezničkog prometa zbog očevida prometne nesreće.

Nije ovo prva nesreća na ovom pružnom prijelazu. 2012. godine petnaest je osoba ozlijeđeno u naletu međunarodnog putničkog vlaka Sarajevo – Budimpešta na kamion miješalicu, a 2018. godine vlak je udario u kamion koji je taman prelazio prugu te je vozač prevezen u KBC Osijek.

Postavlja se pitanje koliko je opasan ovaj pružni prijelaz? Treba li u budućnosti posegnuti za rampom ili bar svjetlosnom signalizacijom? Ili je samo dovoljan veći oprez sudionika u prometu?

Igor Kretonić
Izvor: PU osječko-baranjska
Foto: arhiva