Općina Levanjska Varoš već duže vremena bitku vodi s problemom otpada u selu Ovčara, gdje netko konstantno u kontejner na lokalnom groblju, postavljen za otpad s groblja, ubacuje svakodnevni kućanski otpad.

“Ondje je prije bio postavljen zeleni otok kod groblja u koji su pojedinci odlagali svoj kućanski otpad. Budući da na Ovčari živi svega nekoliko stanovnika, za pretpostaviti je da otpad donose vikendaši koji tamo imaju vikendice pa donose otpad i od svojih kuća.”, rekao nam je direktor lokalnog komunalnog poduzeća Alen Gurdon, naglasivši kako je to samo pretpostavka budući da još nitko nije uhvaćen na djelu.

Zeleni otok uklonjen je kada je na igralištu u Levanjskoj Varoši postavljeno reciklažno dvorište, a kao zamjena na groblje je postavljen kontejner isključivo za otpad s groblja. Međutim pojedinci i dalje odlažu svakodnevni kućanski otpad u njega.

“Nevjerojatno je da se kontejner napuni kroz par dana. U planu je hitno postavljanje video nadzora kako bi taj problem riješili.”, rekao je Alen Gurdon.

Sličan problem postoji i u Paučju, gdje je viđena osoba kako odlaže građevinski otpad u kontejner na groblju.

“Mole se svi stanovnici da u spremnike na grobljima odlažu samo otpad iz groblja, a otpad iz kućanstava mogu besplatno predati u reciklažno dvorište prema rasporedu.”, apelirao je Alen Gurdon na mještane Općine Levanjska Varoš.

Igor Kretonić
Foto: Slavko Tidlačka FB