U subotu, 14. ožujka 2020. u Đakovu će gostovati Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba. Pod ravnanjem dirigenta Josipa degl’Ivellia zbor će pjevati u katedrali sv. Petra u Đakovu na misi u 18 sati te će nakon mise izvesti i koncert duhovne glazbe.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Konstituiranje i prva proba zbora održana je 18. siječnja 2016. godine. Zbor od tada održava redovite tjedne probe, a izrastao je u najveći muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici FER-a te drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

U svega četiri godine od utemeljenja, ovaj Zbor osvaja 7 zlatnih plaketa, 2 srebrne plakete te 1 brončanu plaketu; 3 puta je sudionik natpjevavanja za grand prix natjecanja; 3 puta je ukupni pobjednik na nekoj smotri ili natjecanju; dobitnik je jedne posebne novčane nagrade stručnog ocjenjivačkog suda.

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova; Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva