Uzbudljivo putovanje u prošlost kroz priču o ljubavi prema prirodi, brizi za očuvanje divljači, o poštovanju prema lovini i strogome protokolu. Priča o lovačkoj svečanosti, kakve su se u davna vremena održavale na hrvatskim dvorcima u povodu dana svetoga Huberta 3. studenoga, najpoznatijeg lovca među svecima i zaštitnika lovaca, bit će uprizorena u zatvorenoj jahaonici Državne ergele u subotu 27. listopada u 18 sati.

Jedinstveni glazbeno-scenski spektakl oživljava prošlost, sjaj dvoraca i dvorskih paradnih lipicanskih konja, kojima se dičilo i domaće visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu i u vrtlogu glazbe posvećene lovu. Broj je ulaznica ograničen, pa željeno mjesto u gledalištu jahaonice treba rezervirati što prije e-poštom na adresi [email protected] ili telefonom na 099/215 23 78.

Kada mu se Krist objavio u svjetlećem križu koji mu je pokazao jelen, Hubert je u tom znaku prepoznao poziv da svoj život posveti Bogu. Hubert je svoja plemićka prava prenio na mlađeg brata i dao mu svog sina na skrb, a sva svoja materijalna dobra podijelio je siromasima i postao svećenik. Bilo je to na prijelazu iz 7. u 8. stoljeće.

Danijel Geošić