U velikoj dvorani đakovačkog DVD-a jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Đakova u novom sazivu.

Na lokalnim izborima devet mandata osvojio je HDZ, lista nositeljice Mirjane Adrić (DP, HSP, HSS, DHSS, HNS) četiri, SDP i Most po dva, a lista nositelja Tihomira Mihalja te Mladih za Đakovo po jedan mandat. HDZ je s Mihaljevim mandatom ostvario većinu od 10 vijećnika.

Na početku sjednice HDZ-ov vijećnik Pavo Cindrić predložio je nadopunu dnevnog reda izborom potpredsjednika GV-a, te imenovanjem predsjednika i članova nekoliko odbora. Danas je došlo i do prvih izmjena u novom sazivu vijećnika – četiri na listi HDZ-a i jedna na listi nositeljice Adrić. Po sili zakona iz GV-a je izašao gradonačelnik Marin Mandarić, a na njegovo mjesto došao je David Milić. Ostali vijećnici zamrznuli su svoje mandate – na mjesto Marina Hrastovića u Vijeće je ušla Magdalena Goluža, Robert Išasegi ušao je umjesto Darija Raića, Ivica Slišković na mjesto Nikole Grizelja (svi HDZ), a oporbeni Darko Grigić na mjesto Vlade Sesara.

U nastavku sjednice, koja je imala i dvije petominutne stanke, s 13 glasova za i pet protiv prihvaćen je HDZ-ov prijedlog da novi/stari predsjednik Gradskog vijeća bude Pavo Cindrić.

– S puno više treme i razmišljanja sjedio sam na ovome mjestu prije četiri godine tijekom kojih sam čuvao dignitet svakog vijećnika što ću činiti i u novom mandatu, rekao je Cindrić, uz poruku kako od vijećnika svih političkih opcija očekuje konstruktivne rasprave.

S istim omjerom u glasovanju Tihomir Mihalj izabran je za potpredsjednika GV-a iz redova većine, dok za potpredsjednika Vijeća iz redova manjine ide Danko Kočiš (SDP).

U Odbor za statutarno-pravna pitanja izabrani su Pavo Cindrić (predsjednik), Miroslav Klepo, Mario Plavčić, Danko Kočiš i Tina Blažević, a u Odbor za financije i gospodarstvo Josip Tomičić (predsjednik), Marin Hrastović, Tihomir Mihalj, Tina Blažević i Ivona Duvnjak. Predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je Robert Išasegi, a članovi su Marko Ivaković, Ivona Duvnjak, Vedran Goreta i Igor Imrović.

Čestitavši novoizabranim vijećnicima, gradonačelnik Mandarić ih je pozvao da aktivno sudjeluju u radu GV-a.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo