ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

 

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

16.KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

Đakovo – Prelog

Biti ili ne biti – za đakovačke je rukometaše. I prva dva proljetna kola nisu donijela nikakvu radost Đakovčanima jer su u oba susreta poraženi tako da i dalje drže pretposljednju poziciju koja vodi u niži rang. U subotu dolazi momčad Preloga koja se nalazi jedno mjesto iznad đakovačkih rukometaša, ali imaju pet bodova više (11). Dakle, ako gosti ostvare pobjedu u Đakovu tada bi već sve bilo jasno: Đakovčani se ne bi mogli pomaknuti s dna tablice. Ako igrači Domagoja Perlića ostvare pobjedu, tada se teška borba za opstanak nastavlja. Dakle, utakmica odluke i istine!

* * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

13. KOLO – NEDJELJA, 14:30 sati

Đakovo – 1234 Virovitica

Nije moglo teže početi za đakovačke rukometašice. Nakon teškog gostovanja u Koprivnici slijedi domaći susret protiv vodeće ekipe lige. Virovitičanke imaju 19 bodova, dva više od Bjelovara II i gotovo su već sigurne prvoligašice. Što mogu igračice Željka Perića protiv lidera, možete vidjeti u nedjelju u 14:30 sati.

* * * * *

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA

16. KOLO – NEDJELJA, 17.00 sati

Đakovo – Dubrovnik

Prva košarkaška liga jako je izjednačena. To najbolje mogu potvrditi đakovački košarkaši koji su doživjeli tri uzastopna poraza i time narušili mirnoću igranja u sredini tablice. U goste dolazi Dubrovnik koji se nalazi u gornjem dijelu tablice i koji iz prikrajka čeka rasplet u borbi za prve dvije pozicije koje vode u premijer ligu. Kako bi mirno nastavili prvenstvo Đakovčani moraju pobijediti, u protivnom će si i dalje komplicirati život i strepiti što će učiniti konkurencija ispod njih. Za to Đakovčanima treba igra na domaćem parketu iz prvoga dijela kada su redom „rušili“ sve protivnike.

* * * * *

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

17. KOLO – SUBOTA, 14.00 SATI

Fortuna – Lepoglava

Kuglači Fortune osvojili su važan bod u Slavonskom Brodu i sada mirno mogu igrati na svojoj kuglani. Pred njima je veliki izazov: dolazi drugoplasirana momčad Lepoglave koja vodi žestoku borbu za prvo mjesto s čakovečkim Željezničarom. Evo prilike da đakovački kuglači kroje sam vrh, a pobjedom i sebe pošalju prema sredini tablice. Dakle, dobar izazov za Jukića, Ercega, Živkoviće i društvo.

* * * * *

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ISTOK

17. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati
Belišće – Silos

Silos mirno putuje u Belišće na utakmicu 17. kola. U posljednjih nekoliko kola đakovački su kuglači osvojili dosta bodova i eventualni strah od ispadanja ne postoji. Dakle, ugodan izlet u „grad papira“ pa ako uleti još bod(ovi), nitko sretniji i zadovoljniji od njih.

* * * * *

NOGOMET – PRIPREMNE UTAKMICE

SUBOTA, 14:30 sati (Stadion Đakovo)
Torpedo – Sv Eggenthal 

SUBOTA, 15:00 sati

Sikirevci – Dračice

NEDJELJA, 15:00 sati (Semeljci)
Đakovo Croatia – Zrinski (J) 

NEDJELJA, 15:00 sati
Akademija Krpan Babić (juniori) – Ratar

NEDJELJA, 15:00 sati
Omladinac  (J) – Slavonija (P)

 

Izvor: Miro Šola