Domaćom utakmicom 1. kola i pobjedom 97:82 ( 51:42 ) protiv KK Borovo za košarkaše KK Đakovo ovaj vikend započelo je još jedno natjecanje u Drugoj ligi Istok.

U novu sezonu Đakovčani ulaze s djelomično izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu.

Ne mogu računati na kapetana Mateja Češkića koji je otišao u Njemačku a za sada zbog zdravstvenih teškoća niti na pouzdanog i iskusnog razigravača Marka Karlovića.

S druge strane, povratnici u Đakovo Stjepan Hajduković, Franko Jurić i Jakov Marjanović uz novog kapetana Antuna Hrkača, Nevena Čupića, Filipa Škrinjarića, Nikolu Turaliju, Nikolu Jurića te juniore Mislava Dragića, Niku Leticu, Ivana Garvanovića, Domagoja Davidovića i ostali mladi igrači, donose ovosezonskoj đakovačkoj ekipi nemali igrački potencijal za igrati dobru, efikasnu i oku ugodnu košarku.

U klubu smatraju kako će biti vrlo izazovno i teško ponoviti prošlogodišnji rezultat, a to je pokazala i ova premijerna utakmica gdje se Borovo pokazalo kao vrlo neugodan suparnik.

Domaćin je bolje otvorio susret i osigurao dvoznamenkastu prednost koja se održavala do poluvremena. Početkom nastavka gosti dolaze rezultatski i sasvim blizu. Ipak, domaći do kraja 3/4 puno bolje odigravaju, odlaze na +20 te je utakmica tu praktično riješena do konačnih 97:82 na kraju.

Kapetan Antun Hrkač i odlični Stjepan Hajduković najefikasniji s po 23 poena, Franko Jurić sa 20 poena pokazao je izniman košarkaški potencijal, iskusni Nikola Turalija 12 i Filip Škrinjarić 10. Mladi Mislav Dragić 4, Neven Čupić 3 i Jakov Marjanović 2 odlično su se nadopunjavali na parketu, a nastupili su još Niko Letica, Domagoj Davidović, Nikola Jurić i Ivan Goluža.

Kod gostiju simultanka Vuka Lazića sa 33 poena uz 8 trica i kapetana Vukovića sa 16 poena te će sasvim sigurno solidno posloženo KK BOROVO ove godine košarkaški “zagorčati život” mnogim ekipama.

Iduće kolo Đakovčanima donosi gostovanje kod KA Osijek. Iako su mladiće iz Osijeka nedavno pobijedili u Kupu ne žele imati iluzija o lakoj utakmici, poručuju iz kluba.

Izvor|Foto: KK Đakovo