Košarkaši Đakova prilično su uvjerljivom pobjedom u Županji 56:98(27:52) odradili još jedno uspješno gostovanje u nastavku natjecanja košarkaške Druge lige Istok.

Utakmice u Županji u pravilu nisu nikad bile lake pa u kombinaciji sa prorijeđenim igračkim kadrom uslijed samoizolacija očekivan je neizvjestan dvoboj. Ipak, utakmica je od početka imala jedan smjer i prednost je kontinuirano rasla do konačnih +42.

Svakako najzaslužniji za to je Filip Škrinjarić koji je nemilice „utrpao“ 44 poena uz 5 trica. Nikola Turalija dodao je 27, Matej Češkić 9, Marin Namjesnik 6, Marko Karlović 4, a nastupili su još i mladići Mislav Dragić 4 poena, Alen Lončarić i Domagoj Davidović po 2 te Niko Letica.

Iduće kolo donosi prvu utakmicu na domaćem parketu i to protiv KK “Marsonia” koji je ove sezone okupio respektabilan sastav s ambicijama za osvajanjem prvog mjesta. Predvodi ih bivši đakovački trener gospodin Igor Kovačević, koji dobro poznaje sve igrače i ekipe u Slavoniji.

“Iako smo u dvije pripremne utakmice s Marsonijom bili nešto uspješniji, zakon velikih brojeva nam također ne ide u prilog. Ako uzmemo i neizvjesnost oko sastava u kome ćemo nastupiti uz sve prethodno navedeno, realno su gosti blagi favoriti. Ipak, kako smo već naglasili nemamo rezultatskog imperativa, cilj je nastojati odigrati najbolje što možemo te se nadamo prvenstveno dobroj košarkaškoj predstavi. Želja nam je pozvati simpatizere i navijače da nas podrže u tome. Svakako ćemo na vrijeme izvijestiti o epidemiološkom okviru Hrvatskog košarkaškog saveza za ulaz gledatelja a kojega smo se dužni pridržavati kod organizacije domaćih utakmica.”, poručuju iz KK “Đakovo”.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: KK “Đakovo”