Košarkaši KK Đakovo odigrali su utakmicu 8. kola Druge lige Istok te protiv suparnika iz Vinkovaca upisali sigurnu pobjedu 77:58 (46:38).

Susret je protekao u pomalo “dizel izdanju” obje ekipe, u konačnici bez prevelikih rezultatskih i igračkih uzbuđenja. Đakovački košarkaši su veći dio utakmice igrali dovoljno da imaju sigurnu prednost, a gosti dovoljno da se utakmica ne “prelomi”. Ipak u posljednjoj dionici susreta prednost domaćih se penje do konačnog rezultata. Vrijedi spomenuti da su domaći s 13 “trica” ponovno postigli više koševa dalekometnim šutom (39) od “običnih” koševa (38).

Najefikasniji Filip Škrinjarić pogodio je 18 (1) poena, playmaker Stjepan Hajduković uz standardnu sigurnost i pouzdanost dodao je 17 (4), Nikola Turalija 15 (1), Antun Hrkač 12 (4), Franko Jurić 7 (1), Ivan Garvanović 3 (1), Mislav Dragić 3 (1), Nikola Jurić 2, a nastupili su još Jakov Marjanović i Niko Letica.

Ovo je bila posljednja domaća utakmica ove godine, a prvi dio ovosezonskog natjecanja trebao bi biti zaključen idući vikend gostovanjem u Županji u okviru 9. prvenstvenog kola. „Svakako se zahvaljujemo sugrađanima i simpatizerima na podršci i praćenju na domaćem parketu ove godine. Iako ove sezone nastupamo kao branitelji naslova na Istoku, već je naglašeno da taj uspjeh neće biti nimalo lako ponoviti. Upisani minimalni poraz u Brodu te ovosezonsko vrlo dobro izdanje Borova profilirali su ekipe Marsonije i Borova kao legitimne kandidate za naslov. I ostale ekipe na svojim parketima uvijek mogu iznenaditi te ih svakako respektiramo. U svakom slučaju primarni cilj je pokušati odigrati najbolje što možemo i pružiti gledateljima dobru košarku kako u nastavku prvenstva tako i u 2023. godini. Pozivamo naše simpatizere da nam u tome pomognu te smo sigurni da onda i dobar rezultat ne može izostati.“, poručuju iz KK Đakovo.

Izvor|Foto: Košarkaški klub Đakovo