Košarkaši KK Đakovo odigrali su protiv KK Požega zaostalu utakmicu 10. kola i upisali pobjedu rezultatom 95:69 ( 48:27 ). Počelo je tako „pripetavanje“ ovogodišnjeg prvenstva Druge lige Istok koje uključuje još dvije utakmice u narednom periodu, gostujuću s Marsonijom i domaću s Belišćem.

Prvenstveno ozbiljnim pristupom od početka, pitanje pobjednika riješeno je u prvoj četvrtini gdje su domaći ostvarili 28:10. Tijekom cijelog susreta prednost je održavana približno na istom nivou te se zaključuje sa konačnih +26 na kraju. Najefikasniji Antun Hrkač postigao je 34 (8trica), Filip Škrinjarić 30 (2), Marko Karlović, Matej Češkić i Nikola Turalija po 9, Nikola Jurić i Mihovil Češkić po 2 a nastupili su još Neven Čupić, Niko Letica, Domagoj Davidović i Josip Petric.

“Naslov ovogodišnjeg prvaka manje-više jednako je udaljen svakome od kandidata. Kalkulacijama se nećemo opterećivati već treba nastojati odigrati najbolje što se može, simpatizerima i sugrađanima pružiti borbene i oku lijepe sportske predstave.

Ono s čim se također nećemo opterećivati je pitanje „igrati ili ne igrati“ ukoliko se ukaže prilika nastupa u višem rangu. To smo već nekoliko puta rekli. Ako budemo u mogućnosti, igramo Završni turnir. Ako se tamo poslože rezultati, pomazi sreća i nadasve posluži zdravlje, igramo viši rang. Igračkih potencijala u Slavoniji sasvim sigurno ima. Slavonski mladići samo nisu dobili priliku pokazati se. Mislimo da košarkaški Slavonija Express ima prostora za polazak sa polumrtvog, istočnog perona hrvatske košarke…”, poručuju iz KK Đakovo.

Mlađi kadeti poraženi u Borovu

Mlađi kadeti su odigrali prvenstvenu utakmicu u Borovu i od vršnjaka upisali poraz 73:52 ( 48:21 ). Donekle slično tijeku seniorske utakmice ( samo sa suprotnim predznakom za đakovačku ekipu ) i ova je odlučena u početnih 10-tak minuta kad domaći dostižu 28:12, do poluvremena +27. U drugom dijelu igrala se ravnopravnija košarka no rezultatski bez većih promjena pa domaći momci zasluženo pobjeđuju.

Kod KK Đakovo: Matija Letica 14, Marin Šakota 13, Ivon Šarčević 9, Lovro Mihić 8, Patrik Novoselić 4, Petar Mlakar i Toni Lokas po 2 a nastupili su još Antun Ilakovac, Jure Andrić i Niko Jaman.

Pretpočetnici uvjerljivi u gostima

Najduži ovosezonski put imali su početnici koji su u Novoj Gradišci odigrali zaostalu prvenstvenu utakmicu sa domaćim KK STRMCEM te uvjerljivo pobijedili sa 21:70 ( 16:33 ). Posebno su uvjerljivi bili u 2. poluvremenu koje su dobili sa 5:37!

Kao i kroz većinu U-13 utakmica ove sezone i ovaj put su najefikasniji bili Matija Letica sa 19 poena i Antun Ilakovac sa 15 ali svakako vrijedi pohvaliti i sve ostale momčiće na trudu i zalaganju.

Izvor|Foto: KK Đakovo