U nedjelju 5. veljače u 19:00 sati svakako dođite u đakovačku nastavno sportsku dvoranu na jedan iznimno zanimljiv sportski događaj. Đakovački košarkaši u prvenstvenoj utakmici ugošćuju ekipu KK Marsonia iz Slavonskog Broda gdje pobjednik ovog susreta ima realne izglede za osvajanjem naslova ovogodišnjeg natjecanja Druge lige Istok te plasman u borbu za viši rang natjecanja.

Đakovački košarkaši izgubili su jesenas utakmicu u Brodu, a nešto prije toga i Kup utakmicu u Đakovu od istog suparnika. S obzirom na to, Marsonia svakako u Đakovo dolazi kao izraziti favorit, a sportsku ambiciju za trećom pobjedom ove sezone nad KK Đakovo i osvajanjem prvenstva ne skrivaju. Nisu ni domaći košarkaši bez aduta no svakako će za dobru predstavu trebati dobra igra, dosta sreće, naravno podrška sa tribina, a onda možda rezultat posluži.

ZANIMLJIV SPORTSKI POTENCIJAL

Nije neka vijest da hrvatska košarka, kako reprezentativna tako i klupska pa i slavonska, pamti bolje dane. Ipak, uz devizu “misli globano – djeluj lokalno” košarkaši KK Đakovo unatrag nekoliko sezona postižu zapažene sportske rezultate na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali i šire. Igranje Prve košarkaške lige prije nekoliko sezona, osvajanje nekoliko naslova prvaka na Istoku, igranje na tri Završna turnira za popunu Prve lige ( posljednji u Đakovu potkraj travnja prošle godine), dobar košarkaški, sportski i urbani štimung neke su činjenice koje ukazuju da je košarka u našem gradu prilično živahna dok košarkaške utakmice sadrže zanimljiv i privlačan sportski potencijal.

Taj potencijal prepoznaju sugrađani i ljubitelji sporta pa su domaće košarkaške utakmice obično uvijek dobro posjećene i debelo iznad slavonskih i hrvatskih prosjeka. Utakmica u nedjelju 5. veljače svakako je jedna od njih. Dođite i podržite đakovačke košarkaše!

Foto: KK Đakovo