Košarkaški klub Đakovo izborio je ulazak u viši rang natjecanja Prve hrvatske košarkaške lige. U povodu tog značajnog sportskog uspjeha gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić danas je u Maloj gradskoj vijećnici primio ekipu i rukovodstvo Kluba. Susretu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Antun Galić te predsjednik i tajnik Zajednice športskih udruga Grada Đakova Goran Pataki i Tomislav Šetka. Gradonačelnik Mandarić kazao je kako kraj sportske sezone donosi prigodu za rezime, slavljenje ili žaljenje za propuštenim prilikama. Ova godine, zadovoljno je konstatirao, prigoda je za slavlje koje je donio Košarkaški klub Đakovo upravo u godini u kojoj obilježavaju pedesetu obljetnicu djelovanja. Upravo u toj polustoljetnoj obljetnici uspjeli su ostvariti veliki uspjeh i vratiti se u Prvu hrvatsku košarkašku ligu. – Želim im da se ustale u Prvoj hrvatskoj ligi, da se ne dogodi ono što se dogodilo prije pet godina i da se vrate nazad, nego da se đakovačka košarka vrati u dane stare slave iz osamdesetih i devedesetih godina. U toj ligi, za koju držim da je primjerena za grad poput Đakova i klubu kao što je KK Đakovo, neka se ustale i postanu standardni košarkaški prvoligaš, poručio je gradonačelnik Mandarić.

Predsjednik Košarkaškog kluba Đakovo Robert Majstorović rekao je na prijemu kako je za svaki sportski uspjeh, pa tako i ovaj, potrebno uložiti puno truda i rada. – Zahvaljujem se igračima i trenerima koji su uspjeli ovo postići. Cijele godine su radili vrijedno i predano, bez kalkulacija, rezultat je na kraju polučen ponajviše radi toga. Zahvaljujem se i Gradu Đakovu koji je jednako tako zaslužan za ovaj uspjeh, jer bez potpore lokalne zajednice to ne bi bilo moguće, rekao je Majstorović, također naglasivši da je pedeseta obljetnica djelovanja Kluba bila dodatni motiv za obilježavanje na najprimjereniji način, uspjeh na sportskom borilištu. – Tek smo na pola godine, ono što smo planirali dosad smo napravili, slijedi nam tijekom ljeta turnir ulične košarke, koji je sam za sebe veliki brend. Nakon toga, najesen, planiramo veliki turnir povodom spomenute obljetnice u našoj sportskoj dvorani. Na kraju, treba se dobro pripremiti za prvoligaška iskustva koja nas najesen očekuju, zaključio je Majstorović zaključivši da ih očekuje dinamičan nastavak godine.

Antun Hrkač, kapetan Košarkaškog kluba Đakovo osvrnuo se na ligu kroz koju su prošli i uspjeli ostvariti ulazak u viši rang rekavši kako je ona bila prilično amaterska. – Većina igrača koji igraju u toj ligi su zaposleni, pa uz posao koji obavljaju svakodnevno treniraju i da bi postigli rezultat koji je za nas nestvaran, navečer nakon posla po dva sata trče. Sezona je trajala deset mjeseci što je jako dugo, inače traje osam mjeseci, pa smo dva zadnja mjeseca bili bez gasa, no uspjeli smo izdržati. Najteži je bio psihički dio, ali izdržali smo i ušli u Prvu ligu, rekao je Hrkač.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo