Košarkaški klub Đakovo  odlično je otvorio premijernu sezonu u prvoligaškom društvu pobijedivši na domaćem terenu ekipu Kvarnera rezultatom 110:95.

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA, 1. KOLO

 

                                  

 

 

110:95

(24:25; 28:25: 34:23: 24:22)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo, Gledatelja: 400. Suci: Matej Grubišić, Boris Hartman, Dino Barišić (Osijek), Opunomoćenik HKS-a: Miroslav Kontrec (Osijek)

ĐAKOVO: Vladović 15, Kelava, Miličević, Češkić 22, Hajduković 2, Car 2, Čupić, Matej Karlović 25, Mikulić 2, Vukadin, Marko Karlović 18, Hrkač 24. Trener: Davor Lončarić.

KVARNER 2010: Šamanić 6, Delpin 6, Gustovarac 7, Bilalović 28, Salomun 5, Vucić 34, Ćosić, Modić 9, Marinčić. Trener: Robert Jurković.

 

Dugo su se đakovački košarkaši pripremali za premijerni nastup u Prvoj košarkaškoj ligi. A za otvaranje nisu mogli poželjeti boljega protivnika, renomirani Kvarner. Nastavno sportska dvorana Đakovo bila je ugodno popunjena, a 400 gledatelja doista je uživalo u odličnoj košarkaškoj predstavi koju su im priredili đakovački i riječki košarkaši.

 

Braća Karlović dominirali u đakovačkim, a Bilalović i Vucić kod Riječana

 

Đakovački su košarkaši u premijernom nastupu, u Prvoj košarkaškoj ligi, ostvarili  uvjerljivu pobjedu. Nakon početnoga riječkoga vodstva 5:0, Đakovčani s tri trice dolaze do prvoga vodstva 10:9. U prvoj četvrtini gosti su ipak bili u vodstvu zahvaljujući ponajprije nezaustavljivom kapetanu Mati Vuciću koji je pravio puno problema domaćim igračima. U đakovačkim redovima utakmicu je odlično otvorio Matej Karlović koji je bio opasan sa svih pozicija. Njemu se pridružio i brat Marko.

Druga četvrtina protekla je u izjednačenoj igri; s riječke strane kapetanu Vuciću pridružio se i Matija Bilalović. U đakovačkim redovima, uz braću Karlović razigrali su se Antun Hrkač i kapetan Matej Češkić. Do kraja prvoga poluvremena, obje momčadi izmjenjivale su se u minimalnim vodstvima. U riječkim redovima dominirali su Matija Bilalović s 15 i Mate Vucić sa 14 poena. Kod Đakovčana, najučinkovitiji su bili Matej Karlović sa 16, Marko Karlović s 13, Antun Hrkač s 11 te Matej Češkić s osam poena.

 

 

 

Za tri minute đakovačka serija 13:3

 

Ključno za đakovačku pobjedu bio je početak treće četvrtine, kada Vladović s dvije i Hrkač s jednom tricom, dovode Đakovčane u vodstvo 61:50. Za samo tri minute igre Đakovčani su došli do serije 13:3, a to nisu mogli pratiti riječki igrači. Trener gostiju Robert Jurković pokušao je zonskom obranom, ali Đakovčani su bili izuzetno raspoloženi u šutu za tri poena. Trice su sijevale sa svih strana, a raspoloženi su bili svi igrači. Ukupno su ubacili 17 trica, uz postotak od 48,6% (17/35). U završnoj četvrtini vidjeli smo i pravu egzibiciju u kojoj su đakovački košarkaši došli do najvećega vodstva pri rezultatu 104:75. U tim je trenucima svim igračima sve polazilo za rukom. Posljednjih dvadesetak sekundi cijela dvorana bila je na nogama pozdravljajući svoje košarkaške za odličnu košarkašku predstavu.

Pet dvoznamenkastih u đakovačkim redovima

 

U đakovačkim redovima, najbolji je strijelac bio Matej Karlović s 25 poena (dva poena 4/5  80,% trica 5/13 – 38,5%) Antun Hrkač dodao je 24 (trice 5/10 – 50% ), kapetan Matej Češkić 22 (dvica 8/12 – 66,7%, trice 2/2 – 100%), Marko Karlović 18 i Kristijan Vladović 15 poena (sve u drugom poluvremenu – trica5/9 -55,6%).

Riječki dvojac, Mate Vucić (34 poena) i Matija Bilalović (28 poena), bili su najbolji igrači u svojoj momčadi.

 

Lončarić: Tricama smo pobijedili Riječane

Robert Jurković, trener Kvarnera: Čestitam momčadi Đakova na zasluženoj pobjedi, bili su bolji tijekom cijele utakmice, a mi smo danas zakazali u fazi obrane. Prijelomna je bila treća četvrtina gdje smo primili 34 koša, a to je nedopustivo u seniorskoj utakmici. Za deset minuta, Đakovčani su ubacili 34 poena i jednostavno nismo znali odgovoriti na njihovu odličnu napadačku igru. Još jednom ponavljam, čista i zaslužena pobjeda đakovačkih košarkaša.

Davor Lončarić, trener Đakova: Danas smo goste pobijedili odličnim šutem, čemu najbolje svjedoči 110 poena na semaforu. Ubacili smo 17 trica uz izvrstan postotak od 48,6%, a imali smo čak pet dvoznamenkastih igrača. Pobijedili smo zahvaljujući dužoj klupi, rotirali smo deset igrača, dok su Riječani u rotaciji imali samo sedam igrača. Na odmoru smo se dogovorili da krenemo s još bržom i agresivnijom igrom, početkom treće četvrtine napravili smo seriju 13:3 i to je prelomilo utakmicu. Izuzetno sam zadovoljan jer su svi moji igrači osjetili odličnu atmosferu u premijernoj prvoligaškoj utakmici.

Izvor: Miro Šola