KOŠARKAŠKI TURNIR „ZVONILA SU ZVONA KATEDRALE NAŠE“

Košarkaški klub Đakovo, nakon nekoliko godina stanke, ponovo je organizator Košarkaškoga turnira „Zvonila su zvona katedrale naše…“ koji se uklapa u program obilježavanja oslobođenja Grada Đakova od jugovojske.

Prvi turnir održan je 2012. godine na kojemu je pobjednik bio sarajevski SPARS. Uz njih na turniru su nastupili košarkaši Županje, mađarske Baje i Đakova. U drugom izdanju turnir 2013. godine naslov prvaka pripao je mađarskom PVSK Panteheru iz Pečuha. Uz njih na turniru su nastupili sarajevski SPARS, Vrijednosnice OS i Đakovo.

S obzirom na trenutne uvjete vezane uz korona virus, ali i općenitu financijsku situaciju, na ovogodišnji turnir, uz domaćine, dolaze Županjci, Belišćani i premijerligaš Vrijednosnice OS.

U subotu, 12. rujna u 17:00 sati turnir u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo, otvaraju Đakovčani i Županjci, a u 19:00 sati snage će odmjeriti Belišće i Vrijednosnice OS.

U nedjelju s početkom u 17:00 sati igrat će se za treće mjesto, a u 19:00 past će odluka o pobjedniku turnira.

Bit će ovo odlična prilika za naše košarkaše da nakon napornih priprema provjere gdje se nalaze. Turnir ima svoju težinu jer na njemu trenutno sudjeluju ponajbolje slavonsko-baranjske momčadi, naravno prilika je vidjeti osječkoga prvoligaša koji se priprema za još jednu sezonu u najelitnijem razredu hrvatske košarke. Osim toga, i mi ćemo imati priliku vidjeti kako izgledaju naši najveći konkurenti u nadolazećem prvenstvu, a to su Belišće i Županja koji su u prošlom prvenstvu bili na prve dvije pozicije. „Bit će to svojevrsno otvaranje košarkaške sezone u kojemu ne krijemo ambiciju osvojiti prvo mjesto“, poručio je đakovački trener Marijan Petrović.

SUBOTA, 12. RUJNA 2020.

17:00 ĐAKOVO – ŽUPANJA

19;00 BELIŠĆE – VRIJEDNOSNICE OS

NEDJELJA, 13. RUJNA 2020.

17:00 UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

19:00 FINALE

Izvor: Miro Šola