Ovih dana vrti se još jedna lijepa nogometna vijest. Dakako, nije riječ niti o kakvom spektakularnom, milijunskom transferu već o jednoj lijepoj životnoj, toploj nogometnoj, možemo reći, i amaterskoj priči. A dakako da je djelomično vezana i uz Đakovo.

U premijernom nastupu strijelac četiri pogotka – Kristijan Krajček

Naime, tijekom ovoga prijelaznoga roka bivši đakovački nogometaš, koji je svoje nogometne koraka započeo u Jurjevcu, 26-godišnji Kristijan Krajček otputovao je u daleki Singapur gdje je potpisao ugovor s tamošnjim prvoligašem Balestier Khelsa FC. Uz njega, u klub je stigao i bivši igrač Hrvatskoga dragovoljca Šime Žužul, a trener je Marko Kraljević.

Dva Hrvata u dalekom SIngapuru – Šime Žužul (lijevo( i Kristijan Krajček (desno)

Već u svom prvom nastupu, u prijateljskoj utakmici protiv Yishuen Sentek Marinersa, Krajček je bio strijelac četiri pogotka čime je potvrdio da će biti veliko pojačanje. U prošlogodišnjem prvenstvu novi Krajčekov klub završio je na šestom mjestu (od devet momčadi s 27 bodova u 24 utakmice). S nova dva pojačanja uprava kluba vjeruje da se u novom prvenstvu mogu boriti za treću i četvrtu poziciju na tablici.

 

Od Đakova do Singapura

Kristijan Krajček svoju nogometnu karijeru započeo je u Đakovo Croatiji  odakle je 2011. godine otišao u zagrebački HAŠK. Nakon dvije godine, ponovo se vraća u Đakovo Croatiju, a nakon toga odlazi u BSk iz Bijeloga Brda. Potom slijedi Hrvatski dragovoljaca Marsonija, zatim slovenske Brežice pa ponovo povratak u Bijelo Brdo. Iz BSK-a se Kristijan Krajček uputio u daleki Singapur gdje ga očekuje nova prvenstvena sezona, a mi mu želimo puno uspjeha i postignutih golova.

Izvor: Miro Šola