U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća.
U 3 prometne nesreće 3 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirane su 3 prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca 2 prometne nesreće i 1 na području Belišća.

Jučer, 17. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 4 vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola.  

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 14,45 sati, u Belom Manastiru, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 15,59 sati, u Potnjanima, tijekom nadzora brzine policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin iz Orahovice.

Vozač je upravljao osobnim automobilom brzinom od 113 kilometara na sat u naselju gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu do 10000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracia/Pixabay