Dugo vremena u zraku stoji pitanje kružnih tokova na državnoj cesti 7, na njezinom dijelu poznatijem kao Đakovačka obilaznica, kod skretanja za Selce Đakovačke te skretanja za Satnicu Đakovačku.

Ova dva skretanja davno su proglašena problematičnima, odnijela su brojne ljudske živote i najavljeno je kako će se ići u izgradnju kružnih tokova na istima radi povećanja sigurnost prometovanja.

Prema nekim procjenama projekti su već trebali biti realizirani, a kako se već neko vrijeme ništa ne događa po tom pitanju, odnosno nema nikakvih informacija u javnosti, odlučili smo poslati upit Hrvatskim cestama vezan uz gradnju kružnih tokova.

Na našu adresu stigao je sljedeći odgovor:

Projekti rekonstrukcije opasnih mjesta izgradnjom kružnih tokova na DC 7 Đakovo 1 (skretanje za Selce) te Đakovo 2 (skretanje za Satnicu) su trenutno na prethodnom savjetovanju te će nakon toga biti raspisan natječaj za izvođenje istih.

Planiran početak radova na istim je planiran na proljeće 2021., nakon što se okonča postupak nabave te potpisa ugovora s najpovoljnijim izvođačem.

Procijenjena vrijednost za kružni tok Đakovo 1 je 4.650.000 kn, a za Đakovo 2  je 5.050.000 kn.

Nadamo se kako proljeće donosi rješenje u vidu kružnih tokova na ova oba prometno opasna mjesta.

O potpisu ugovora i točnom početku radova obavijestit ćemo vas na vrijeme.

Igor Kretonić