U nedjelju 22. svibnja 2022. u 19 sati kulturno-umjetničko društvo „Tena“ iz Đakova održava svoj godišnji koncert. Koncert pod nazivom „Kolo igra, tamburica svira“ održat će se u Centru za kulturu u Đakovu.

„Reprezentativni ansambl KUD-a „Tena“ „Slavonske kraljice“ ove će se godine predstaviti sa standardnim programom, ali kao i uvijek bit će nešto potpuno novo. U prvom dijelu programa izvesti ćemo nekoliko starijih koreografija, a u drugom dijelu koncerta dvije nove koreografije iz jadranske plesne zone“ rekao je Enrih Merdić, voditelj FA „Slavonske kraljice“.

„Tena“ će, sad već tradicionalnim godišnjim koncertom pokušati dočarati svu ljepotu hrvatskog kraja, ali i tradiciju Hrvata koji geografski nisu u Hrvatskoj, ali srčano gaje ljubav prema svome folkloru. Tako je i sam naziv koncerta fokusiran upravo na jednu takvu skupinu.

„Naziv koncerta je „Kolo igra tamburica svira“, što je neslužbena bunjevačka himna, a to znači da ćemo prikazati raskoš i eleganciju Hrvata na sjeveru Bačke“ dodaje Merdić.

Na koncert se osvrnuo i predsjednik društva Dinko Hrehorović: „Prekrasno je vidjeti mlade ljude koji tradiciju održavaju živom, na njima sve ostaje. Dođite i podržite ih pljeskom!“

Video najavu požete pogledati na sljedećem linku:

Izvor: KUD “Tena”
Foto: ustupljena fotografija