Kulturno-umjetničko društvo „Tena“ sudjelovalo je u subotu 2. listopada 2021. na manifestaciji „Čepinski suncokreti“ u Čepinu.

Drugi dan ovogodišnjih Čepinskih suncokreta obilježen je nastupima folklornih društava. Osim Tene, nastupali su i  KUD „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede, KUD „Sloga“ iz Sikirevaca, KUD „Tomislav“ iz Županje, KUD „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice te domaćini KUD „Ivan Kapistran Adamović“ iz Čepina.

Ovo su 20. Čepinski suncokreti u organizaciji općine Čepin i KUD-a „I. K. Adamović“. Osim glazbeno-scenskog programa posjetitelji su mogli uživati i u popratnim sadržajima – Sajam rukotvorina i tradicijskih obrta te LAG Vašar.

Na koncert se osvrnuo i umjetnički voditelj KUD-a „Tena“ i od nedavno KUD-a „I. K. Adamović“ prof. dr. sc. Enrih Merdić: „Napokon da smo opet počeli živjeti i, ono još važnije, živjeti tradiciju. Naravno da to tradicionalno sada prolazi kroz neke promjene ali najvažnije je da se održava, bar nešto. I ova priredba ponudila je tradicionalno i u rukotvorinama i na pozornici i na tanjuru! Osobno sam jako zadovoljan nastupom KUD-a „I. K. Adamović“, koji su jučer po prvi puta izveli za njih novu koreografiju „Kumova grana“. I u ovakvim teškim okolnostima ipak nešto radimo, a evo jučer smo i nakon dugo vremena zaradili i aplauz, nagradu za naš rad!“

Sudeći po pljesku publika je bila zadovoljna, a s njima se slažu i izvođači. „Svidjela mi se atmosfera publike i bilo mi je ugodno nastupati, bilo mi je lijepo sto su izvođači jedni drugima bili podrška“ rekla je Iva iz KUD-a „Tena“. „Osjećala sam se pomalo nervozno jer je najteže plesati pred domaćom publikom, no izlaskom na binu nervozu su zamijenili ogroman ponos i sreća. Znala sam da se sav moj trud i rad isplatio.“ rekla je Maja iz KUD-a „I. K. Adamović“.

Izvor: KUD “Tena” Đakovo
Foto: arhiva