U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine, Upravni odbor LAG-a ,,Strossmayer“ na svojoj 67. sjednici donio je Odluke o odabiru projekata za projektne prijave pristigle na 4. LAG Natječaj za provedbu tipa operacije 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Lokalne razvojne strategije LAG-a ,,Strossmayer“ koji je sukladan tipu operacije 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava 4. LAG Natječaja za TO  1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iznosi 4.357.396,23 kn. Na 4. LAG Natječaj je pristiglo 34 projektne prijave, od kojih su za 31 prijavitelja izdane Odluke o odabiru projekata dok su za 3 prijavitelja izdane Odluke o odbijanju projekta.

LAG „Strossmayer“ nakon odabira projekata, podnosi Zahtjeve za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), nakon čega APPRRR izdaje Odluku o odbijanju Zahtjeva za potporu ili Odluku o dodjeli sredstava.

Konačna rang lista sa popisom odabranih projekata nalazi se na sljedećoj poveznici:

http://www.lag-strossmayer.hr/wp-content/uploads/2022/06/Konacna-rang-lista.pdf

Izvor|Foto: LAG “Strossmayer”