Land art tour projekt sastoji se od land art radionica, izložbi i radionice sitotiska povezujući tri slavonska grada Valpovo, Osijek i Đakovo. Obilježavajući turneju, Land art tour povezuje lokalne umjetnike i festivale Reunited i ReArt uz popratni program. Projekt se provodi kroz platformu Clubture u partnerstvu s udrugama Revolucija, ReArt i ARLA.

Land art tour projekt promovira umjetnost i stvaralaštvo land art tehnika, održivog načina života i educira uporabljujući prirodne materijale. Cilj je potaknuti promišljanje mladih o korijenima civilizacije i uloge umjetnosti u tom procesu te povezivanje suvremenih tehnika i tradicionalnih materijala. Land art tour radionice vodi Nikola Faller umjetnik koji se s time bavi dugi niz godina i u radionicama će se učiti rad s pijeskom, lišćem, granama, slamom, prirodnim materijalima stvarati skulpture i kako ih zanimljivo predstaviti. U radionice se mogu uključiti svi zainteresirani mladi kako bi saznali nešto o land art tehnici. Time se promiču zelene tehnologije, ekologiju i umjetnost, a sve to će biti na turneji gradova Valpovo, Osijek i Đakovo. Povezuje se urbano gradsko s prirodom gradskih parkova, perivoja, šuma. Nakon dvodnevnih radionica slijedi izložba Land art tour u svakom gradu uz popratni program. Radionica sitotiska je dio Land art programa gdje će se moći otisnuti sitotisak na majicu s obilježjem Land art turneje. Radionice sitotiska vode Davor Ileš i Valentina Grubačević (udruge Revolucija i REART). Sve radionice su orijentirane na diy za mlade. Ova neobična turneja prvi put je na našim prostorima povezujući sva tri slavonska grada i promičući land art tehnike, ekologiju i umjetnost među mladima.

  • Land art turneja se održava u tri grada: Valpovu, Osijeku i Đakovu, a uključuje radionice land art tehnike, izložbe, radionice izrade sitotiska na majice i popratni glazbeni program.
  • Na radionicama će sudjelovati mladi koji su zainteresirani za land art tehnike i umjetnost kao i svi drugi zainteresirani građani. Radionice su besplatne za polaznike i provode ih osobe s iskustvom u takvom tipu radionica.
  • Program u sva tri grada će se odvijati u dva dana. Prvi dan je početak radionice Land art izrade skulptura i upoznavanja s tehnikom. Drugi dan se land art radionica nastavlja uz konačnu izložbu svih radova. Drugog dana tijekom dijela izložbe će se održavati radionica sitotiska gdje će sudionici i posjetitelji moći otisnuti majicu Land art tour loga. Glazbeni program organizirat će članovi udruga partnera u projektu.
  • Cilj je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje i kreativni doprinos svom gradu, kao i pozitivan utjecaj na mlađe generacije i uključivanje u razvoj nezavisne i alternativne scene, što je izuzetno bitno za budućnost razvoja nezavisne kulture. Na radionicama će sudjelovati mladi koji su zainteresirani za land art tehnike i umjetnost promičući pitanja održivog načina života.
  • Land art tour: Valpovo 11. i 12. 6. / Osijek 19. i 20. 6. / Đakovo 3. i 4. 7.

Projekt “Land art tour” provodi se kroz platformu Clubture u partnerstvu s – Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART Osijek, Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja “Revolucija” Valpovo i ARLA udruga za promicanje urbane kulture, Đakovo uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba gradski ured za kulturu, Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.