Igračice do 18 godine od 30. srpnja do 3. kolovoza igraju za naslov pobjednice turnira Epetion Cup kojega organizira Teniski klub Stobreč. U glavnom turniru našlo se 32 igračice do 18 godina, a među njima i mlada đakovačka igračica treća nositeljica turnira Laura Mašić.

Đakovačka tenisačica u turnir je krenula pobjedom u prvom kolu protiv Latvijke Sabine Rutlauke rezultatom 6:1 i 6:1. u drugom kolu Đakovčanku je čekala kvalifikantica Klara Vukčević koja je Lauri Mašić uspjela „otkinuti“ samo jedan gem. Rezultat je bio 6:1 i 6:0. Istim rezultatom (6:1 i 6:0) đakovačka je tenisačica u publiku poslala još jednu Hrvaticu. U četvrtfinalu „kao bosa po trnju“ provela se Mia Rea Vican. U jučerašnjem polufinalu Laura Mašić bila je bolja od Slovakinje Radke Zelenickove. Đakovčanka je i u ovom meču bila uvjerljiva; sa 6:2 i 6:3 osigurala je nastup u subotnjem finalu. Protivnica mladoj đakovačkoj tenisačici dana bila je Marina Pavković koju je đakovačka tenisačica pobijedila sa 6:2 i 7:5.

Mlada đakovačka tenisačica ovim turnirom nastavlja niz odličnih rezultata na ljetnim turnirima. Podsjetimo, da je Mašićeva pobjednica juniorskoga turnira u Nišu, da je izgubila u dva polufinala (Ulcinj i Skopje) tako da joj ova pobjeda daje novi elan i energiju za nastavak sezone.

Miro Šola