U vremenu od početka mjeseca travnja do početka rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama.

U daljnjoj komunikaciji lažni broker je 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze. Nakon dobivenih uputa, a sa ciljem ulaganja u vrijednosnice 45-godišnjak je na račun lažne tvrtke u nekoliko navrata uplatio više od 200.000,00 kuna te kada ulog nije mogao podići shvatio je da je prevaren.

Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.
 
Također, u vremenu od početka mjeseca srpnja do početka mjeseca rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 50-godišnjakom i lažno se predstavio kao financijski savjetnik.

Prevarant je 51-godišnjaka savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem Internet bankarstava uplati novac na adresu digitalnog novčanika. Nakon dobivenih uputa 51-godišnjak je u više navrata uplatio oko 300.000,00 kuna, a kada je htio podići svoj ulog prevarant mu se nije više javljao.

Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo