JOŠ JEDAN USPJEH MLADOGA ĐAKOVAČKOGA TENISAČA

U ponedjeljak i utorak, 22. i 23. travnja, U Osijeku je, u organizaciji Teniskoga kluba Olimpija, održano Regionalno prvenstvo Slavonije za tenisačice i tenisače do 16 godina.

Đakovački tenisač Leon Babić Brajko još je jedom dokazao svoju dominaciju na prostorima Slavonije i Baranje. Uvjerljivo je bez izgubljenoga seta osvojio Prvenstvo Slavonije, ali je tu titulu potvrdio i u igri parova.

U prvom nastupu na turniru Leon Babić Brajko bio je bolji od Filipa Rihtara. Rezultat je bio 6:1 i 6:0. Niti polufinale nije ponudilo nikakvu neizvjesnost jer je đakovački tenisač Leona Mičića „pomeo“ sa 6:1 i 6:0. U sudaru prvoga nositelja (Leon Babić Brajko) i drugoga (Andrej Dominić) također nije bilo previše uzbuđenja. Đakovački je tenisač dobio prvi set sa 6:0, a igrač Olimpije tek je u drugom setu donekle znakove otpore. Ipak, drugi set završio je pobjedom Leona Babića Brajka sa 6:3.


Leon Babić Brajko i Andrej Dominić nastupili su u igri parova. U polufinalu je đakovačko-osječki par bio bolji od Mateja i Filipa Beka (6:2; 6:1) da bi u finalu slavili protiv Brune Balića i Filipa Rihtara sa 6:3 i 6:0.

Tako se đakovački tenisač Leon Babić Brajko okitio s dva prva mjesta: u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova.

Izvor: Miro Šola