Kako je to uobičajeno u teniskom svijetu, nacionalni savezi objavljuju liste najboljih igrača i igračica koji svakodnevno na turnirima skupljaju bodove.

Hrvatski teniski savez objavio je najnovije liste najboljih hrvatskih tenisača i tenisačica po dobnim skupinama.

U Teniskom klub Đakovo posebno su ponosni na činjenicu da je jedan njihov igrač rangiran kao najbolji hrvatski tenisač. Riječ je o Leonu Babiću Brajku koji se našao na prvom mjestu igrača do 14 godina. Ovo mjesto mladi đakovački tenisač zaslužio je odličnim igrama na njemačkoj turneji na kojoj je tijekom srpnja i kolovoza nastupao na nekoliko jakih međunarodnih turnira prve, druge i treće kategorije. Osim toga, Babić Brajko nastupio je i na Prvenstvu Hrvatske za igrače do 14 godina što mu je donijelo lijep broj bodova.

Leon Babić Brajko prikupio je ukupno 1091 bod, iza njega se na drugom mjestu nalazi Varaždinac Stjepan Ivanek s 1022 boda. Na trećem mjestu nalazi se Noa Vukadin, igrač zagrebačkoga ITAEM-a.

Leon Babiš Brajko uspio je ponoviti uspjeh đakovačke tenisačice Laure Mašić koje je nekoliko godina bila vodeća igračica do 14 i 16 godina.

 

Jakov Tomić šesnaesti na „Hrvatskom Mastersu“

Medijski pomalo nezapaženo prošao je nastup desetogodišnjega đakovačkoga tenisača Jakova Tomića na nedavno odigranom „Hrvatskom Mastersu“ – Prvenstvu Hrvatske za dječake do 10 godina u Samoboru.

Mladi đakovački tenisač u prvom je kolu pobijedio  Splićanina Bepa Duplančića da bi u drugom kolu izgubi od Patrika Voljevca, igrača Ponikva rezultatom 4:3 i 4:2.

Nakon toga, Tomić je krenuo u razigravanje za plasman od devetoga do 16. mjesta. Nažalost, izgubio je sva tri meča (Stefan Sladković 4:2; Luke Biondića 4:1 i Darija Zorice 4:2). Na kraju je Jakov Tomić završio na šesnaestom mjestu od ukupno 32 igrača koja su bila u konkurenciji.

Izvor: Miro Šola