[6.6.2023.] Zanima vas kako funkcionira Grad, koje su aktualne političke teme, imate problem s gradskim službama, tvrtkama ili ustanovama, želite predložiti političke i komunalne aktivnosti, aktivno se uključiti u vašoj mjesnoj zajednici, gradu, prigradskom naselju, pozvani ste svakog prvog utorka u mjesecu od 18:00 sati u prostorije SDP-a Đakovo (Ivana Pavla II, 9, I. kat Mikene) na zajedničko druženje i raspravu.

Svibanjski Forum održao se na temu participativnog proračuna Grada, te je donio zanimljive zaključke, ponajprije u dijelu odluka građana o komunalnom uređenju grada, ali i programima za mlade, posebice u edukativnom dijelu, kao i onom koji se tiče njihovog slobodnog vremena. Tako su izrazili želju za Centrom mladih, pokretanju poduzetničkih aktivnosti mladih u vidu startup inkubatora, poduzetničkih ideja, Internet portala i radija za mlade kao i ljetnih škola u kojima bi stjecali nova znanja i vještine tijekom ljetnih praznika. Komentari su, kako kažu iz đakovačkog SDP-a, bili i na najavljivanju poreznu reformu, ukidanje prireza, gdje će sva odgovornost doći na gradonačelnike, te će se sad tek vidjeti njihova sposobnost odnosno nesposobnost prihodovne strane Proračuna, pisanju projekata i povlačenju financijskih sredstava iz drugih izvora u odnosu na izvlačenje novaca od građana s njihovih plaća.

„Kada budete izašli na iduće izbore, birat ćete konačno i svoje financijsko opterećenje temeljem predizbornog programa pojedinog kandidata na izborima.“, poručuju iz đakovačkog SDP-a.

„Forum građana je tu za vas kako bi zajedno riješili sva goruća pitanja u našem gradu i prigradskim naseljima, a samo neke od tema su rad mjesnih odbora, Gradskog vijeća, politike za mlade, socijalne usluge, gospodarstvo, zdravstvo, urbanizam, odgoj i briga o djeci, kultura, sport, zaštita potrošača, ali i teme regionalnog i nacionalnog karaktera.“, stoji u pozivu na forum đakovačkog SDP-a.

Glavna tema lipanjskog Foruma građana je stanje zdravstva u Đakovu. Nakon pripajanja i đakovačkog Doma zdravlja i Ljekarne osječkim, tj. županijskim, osjetno je pala kvaliteta zdravstva u Đakovu. Koja su rješenja za zdravstvo u našem gradu, doznajte u utorak, 6. lipnja 2023.g. od 18:00 sati.

Izvor|Foto: SDP Đakovo