Ljetno kino ide dalje, a ovaj tjedan u Strossmayerovom parku u četvrtak i petak prikazat će se filmovi Sve ili ništa i Smrt Staljina. Ulaz je besplatan kao na svim dosadašnjim projekcijama.

Sve ili ništa

Izvorni naziv: Hell or High Water  
Redatelj: David Mackenzie 
Uloge: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine 
Žanr: kriminalistički, triler  
Trajanje: 102 minute  
Godina: 2016.  
Država: SAD 

20.8.2020., četvrtak, 20.30 sati, *ljetna pozornica Strossmayerovog parka u Đakovu

Kada banka zaprijeti da će zbog hipoteke preuzeti obiteljsko imanje, braća Toby i Tanner Howard iz Teksasa odluče krenuti u osvetu pljačkajući sve poslovnice banke koja je njihovoj obitelji ugrozila budućnost. Iskusni šerif im ulazi u trag i odlučan ih je zaustaviti iako nailazi na otpor mještana koji podupiru braću u njihovom istjerivanju pravde.

Žanrovski biser… Napet, ujedno iznenađujuće duhovit i intrigantan triler “Sve ili ništa” predstavlja klasični žanrovski sukob teksaškog rendžera i pljačkaša banaka, sa izvrsnom glazbom Nicka Cavea i Warrena Ellisa. Nakon maestralno ispričane priče Sicario, scenarist Taylor Sheridan napisao je još jedan intrigantni scenarij za film.

ULAZ BESPLATAN

*U slučaju lošeg vremena, program se održava u Centru za kulturu Đakovo.

Smrt Staljina

Izvorni naziv: The Death of Stalin 
Redatelj: Armando Iannucci 
Uloge: Olga Kurylenko, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs 
Žanr: komedija  
Trajanje: 106 minuta  
Godina: 2017.  
Država: Velika Britanija 

21.8.2020., petak, 20.30 sati, *ljetna pozornica Strossmayerovog parka u Đakovu

Interni politički život Sovjetskog saveza tijekom 50-ih godina dobiva crnohumornu formu u novom filmu dobitnika nagrade Emmy i za Oscara nominiranog scenarista i redatelja Armanda Iannuccija. U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

ULAZ BESPLATAN

*U slučaju lošeg vremena, program se održava u Centru za kulturu Đakovo.

Izvor: Centar za kulturu