Predsjednik Mosta Đakovo, Robert Majstorović izjavio je kako je gotovo nevjerojatno da do sada nitko nije stradao u Runjaninovoj ulici.

Naime na jučerašnjoj konferenciji za medije Robert Majstorović osvrnuo se na krajnje opasno zatvaranje pločnika na početku Runjaninove ulice. Na stanje u navedenoj ulici već je reagirao Mjesni odbor Sjever-Dračice dopisom prema Gradu Đakovo. Treba napomenuti kako je ove godine završena kompletna rekonstrukcija cijele ulice glede nogostupa te je Runjaninova ulica dobila stazu s obje strane; što je financirao Grad Đakovo.


Majstorović je naglasio kako ovdje nije riječ o vlasničkim odnosima već je samo istaknuo svoju zabrinutost kao građanin Grada Đakova.

Podsjetimo u toj ulici stavljena je drvena ograda preko pločnika koja doslovno tjera djecu, učenike i prolaznike da „okušaju sreću“ izlazeći na cestu bez ikakve mogućnosti uzmaka. To isto mjesto opasno je jer direktno na njega izlazi i pješačko-biciklistički prolaz iz Račanove ulice koja je prepuna mladih obitelji i djece.- Molimo Grad, policiju i odgovornu cestarsku tvrtku da se ovaj problem žurno riješi za početak makar nekakvim semaforom, oznakom i uspornicima“- izjavio je Majstorović

Kako doznajemo od Grada Đakova poduzeti su pravni koraci kako bi se riješila situacija u Runjaninovoj ulici. Naime, prije više od mjesec dana na teren su izašli komunalni redari i utvrdili da je na javnoj prometnoj površini (pješačkoj stazi) postavljena drvena ograda. Iz Grada kažu kako vjeruju da će pravnim putem problem ubrzo biti riješen.

Autor: Maja Sajko