S karlovačkog memorijalnog turnira đakovački mali košarkaši vraćaju se sa zlatnom medaljom, peharom pobjednika U12 kategorije, peharom za najboljeg igrača turnira i obogaćeni za jedno novo sportsko iskustvo.

Prva utakmica im je donijela za protivnika KK Vučiće iz Zagreba, poznatu zagrebačku školu košarke čiji najbolji pojedinci danas-sutra budu usmjereni prema KK Cibona. Izrazito agresivnom igrom na oba kraja terena Đakovčani otvaraju utakmicu i odmah u startu prave, ispostavit ce se kasnije, nedostižnu razliku za protivnika. Visoki ritam nastoje održati i u daljnjem tijeku susreta, ne dozvoljavajući protivniku da se približi rezultatski. Konačnih +23 rezultat je požrtvovne igre, “bacanja na glavu”, ali i lijepih individualnih i grupnih poteza koje je karlovačka publika od početka susreta nagrađivala pljeskom.

Finalni dvoboj protiv KK Medveščaka bio je svojevrsni “đakovački” obračun usred Karlovca. Treneri, nekadašnji suigrači iz mladih dana Deva i Dado, našli su se vodeći ekipe u borbi za zlatnu medalju. Uspješniji su ovaj puta bili đakovački dječaci, koji su još jednom prikazali čvrstu igru u obrani, lepršavije kretnje u napadu koje su nas dovele do još jedne visoke pobjede.

Osim grupne nagrade, pokupili su i onu individualnu, gdje je Filip Kšan proglašen najboljim igračem turnira u kategoriji do 12 godina.

Rezultati:

polufinale

KK VUČIĆI ( CIBONA ZG ) – KK ĐAKOVO 30:53

finale

KK ĐAKOVO – KK MEDVEŠČAK ( ZG ) 64:36

Izvor|Foto: Košarkaški klub Đakovo