Nakon dvije utakmice finala razigravanja sa vršnjacima iz Slavonskog Broda đakovački košarkaši U-13 kategorije predvođeni trenerom Davorom Lončarićem potvrdili su ovosezonsku regionalnu dominaciju te uvjerljivo osvojili naslov prvaka regije sezone 2022/2023.

Nakon regularnog dijela sezone pobjednici grupa KK Đakovo i KK Marsonia razigravali su za naslov prvaka te su Đakovčani svoje protivnike ostavili bez ikakvih šansi ostvarivši dvije dominantne pobjede.

KK ĐAKOVO – KK MARSONIA 81:56 ( 50:34 )

Petar Unterajner 30, Filip Kšan 21, Luka Unterajner 15, Josip Stević 8, Maks Dadić 5, Dominik Mihaljević 2 a nastupili su još Ilija Mikić, Petar Andrić, Milan Klepo, Gabrijel Matijašević, Ivan Ratković

KK MARSONIA – KK ĐAKOVO 40:81 ( 26:41 )

Petar Unterajner 24, Filip Kšan 22, Maks Dadić 12, Luka Unterajner 11, Josip Stević 6, Stilinović Ivor 4, Dominik Mihaljević 2 a nastupili su još Ilija Mikić, Erik Kordić i Milan Klepo

Osvajanjem prvog mjesta u regiji Istok Đakovčani su stekli pravo nastupa na poluzavršnom turniru gdje će se susresti s drugoplasiranom ekipom regije Centar, četvrtoplasiranom ekipom regije Jug i drugoplasiranom ekipom regije Zapad. Turnir se igra od 21. do 23. travnja, a iz kluba poručuju kako će domaćinstvo pokušati dovesti u Đakovo.

“Nakon odrađene cijele sezone, koja je bila poprilično naporna, duga i dinamična, htio bih se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog uspjeha i rezultata. 24 dječaka sudjelovala su u ovogodišnjoj sezoni i svatko od njih dao je svoj doprinos. Zahvala ide i roditeljima koji su svojom podrškom i trudom podupirali ovu priču… Mali kuriozitet ove priče je to što je većina naše ekipe mlađa godinu dana od konkurencije, te će imati priliku igrati isto natjecanje i sljedeće godine. Poluzavršni turnir će nam biti jedno dobro iskustvo i dobra škola za dugoročne planove koje imamo s ovom generacijom. Nadam se da ćemo igranjem utakmica koje slijede dostojno predstaviti sebe i svoj rad, Klub i Grad Đakovo. U slučaju igranja turnira u našem gradu, nadamo se potpori i podršci naših sugrađana s tribina.”, rekao nam je trener Davor Lončarić.

Igor Kretonić
Foto: KK Đakovo