U petak, 30 kolovoza u Muzeju Đakovštine održan je po prvi puta Mali festival art terapije u suradnji s Hrvatskom udrugom za art terapiju. Voditeljica aktivnosti bila je mag. art. Mia Janković Shentser koja je ujedno i specijalizantica art terapije. Kako su se aktivnosti odvijale u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu, svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku upoznati se s art terapijom i kreativno se izraziti.

U 19 sati otvorena je izložba ”Talog” čija je autorica također Mia Janković Shentser. Izložbom je predstavljeno 25 radova koji su nastali raznim likovnim metodama i tehnikama, a samo su manji dio umjetničkog opusa autorice koja je u Zagrebu diplomirala kiparstvo, u Indiji se obrazovala o klesarstvu te u Izraelu u keramici, a bavi se i dizajnom web stranica. Kako je već spomenuto, autorica radi i kao voditeljica kreativnih art terapijskih grupa.

Na otvorenju su govorili ravnatelj muzeja Borislav Bijelić, o samoj autorici je nešto više govorila Anja Bijelić nakon čega se i sama autorica kratko predstavila i zahvalila, dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Đakova, Robert Francem.

Izložba je otvorena za posjetitelje svakoga dana i to ponedjeljkom od 12 do 20 sati, a od utorka do nedjelje od 9 do 13 sati.

Izvor: Muzej Đakovštine