Prvih 28 ugovora za dodjelu potpora u 2021. godini ukupne vrijednosti nešto veće od 225 tisuća kuna danas je u Kući Reischmann s vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta u poljoprivredi potpisao gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić.

Riječ je o potporama iz Programa dodjela potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Đakova za razdoblje 2021. – 2023. godina, a odnose se na veljaču i ožujak 2021. godine.

-Prošle godine završili smo prvi trogodišnji ciklus Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju kroz koji je Grad Đakovo dijelio potpore svojim malim poljoprivrednicima. Podsjetit ću samo da je u proteklom trogodišnjem razdoblju isplaćeno više od milijun kuna potpora za 116 korisnika. Danas smo potpisali prvih 28 ugovora iz ovogodišnjeg Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju u iznosu od 225 tisuća kuna. Podsjećam da u proračunu imamo predviđeno 600 tisuća kuna i javni poziv je i dalje otvoren. Pozivam sve druge male poljoprivrednike da se jave u Grad Đakovo i zatraže potpore koje će se isplaćivati sve do iskorištenja planiranih sredstava, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Dodao je i kako se nada će i ove gradske mjere pridonijeti razvoju poljoprivrede, malih OPG-ova koji jesu i trebaju biti stup poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj.

Gradonačelnik je čestitao svima koji su ostvarili potpore Grada ujedno im zahvalivši što, kako je rekao, rade na razvoju poljoprivrede na području Grada Đakova.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodarstvo i turizam Sanja Rogoz-Šola je rekla kako je potporu ostvarilo 20 korisnika, a s obzirom da je obuhvaćeno više mjera potpisuje se 28 ugovora. Najviše prijava, rekla je, odnosilo se na mjeru potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima za što je odobreno 100.871,72 kuna. Zatim slijedi mjera koja obuhvaća potpore za ulaganje u podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada za što je odobreno 97.417,39 kuna. Mjeru za ulaganje u građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata, što se u prvom redu dodjeljuje za plastenike, iskoristilo je tri korisnika u ukupnom iznosu od 26.738,00 kuna.

Gradonačelnik Mandarić najavio je danas i kako će kroz nekoliko dana biti potpisani i ugovori za dodjelu potpora u gospodarstvu vrijednosti veće od 2,5 milijuna.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost