U ovom mandatu, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna”, rekao je zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija

Danas je u Đakovu otvoreno malonogometno igralište NK Đakovo Croatia koje je nakon postavljanja podloge od umjetne trave i uređenja prostorija kluba dobilo novo ruho. Obnova ovog malonogometnog igrališta započela je prošle godine, a jedan je od 22 projekta kojeg je Središnji državni ured za šport sufinancirao putem Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina. Ukupna vrijednost projekta je 998.006,61 kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je s iznosom od 484.466,50 kuna.

Današnjem otvaranju novouređenog projekta prisustvovali su zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić te predstavnici kluba i izvođača radova.

“Iznimno nas veseli što je Đakovo dobilo ovakvo jedno prekrasno igralište, koje će, vjerujem, doprinijeti kako bi se što veći broj djece i mladih bavilo športom. U mandatu ove Vlade, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. te ciljevima Nacionalnog programa športa 2019.-2026. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna”, rekao je zamjenik državnog tajnika Šamija.

“Sretni smo što je u Đakovu realiziran jedan ovakav projekt te sam siguran da će ovako obnovljen privući još veći broj djece iz Đakova i cijele Đakovštine. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za šport te svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta i vjerujem kako je ovo tek jedan od mnogih koji će biti na ovom području, jer ulaganje u športsku infrastrukturu je izuzetno bitno”, izjavio je gradonačelnik Mandarić.

Obnova malonogometnog igrališta u Đakovu uključivala je uređenje prostorija ispod tribine, izgradnju novog malonogometnog igrališta na podlozi od umjetne trave s ekološki prihvatljivim granulatom te postavljanje šest rasvjetnih stupova s LED reflektorima oko igrališta.

Izvor: Središnji državni ured za šport