Facebook grupa “Mame iz Đakova i okolice” u svom dvomjesečnom djelovanju imala je  već desetak humanitarnih akcija u kojima je pomagala potrebitim obiteljima, od kupovine namještaja, hrane, odjeće za najmlađe pa do darivanja djece za Svetog Nikolu i Božić.

Grupa broji blizu tisuću majki s područja Đakova i okolice, koje se nesebično uključuju u svaku akciju, a osnivačica grupe Dajana Zeko, koja se unazad nekoliko godina bavi humanitarnim radom, naglašava kako je grupu osnovala prvenstveno zbog druženje majki s istog područja, prodaje i kupovine viška rabljenih stvari bez poštarine te savjetovanja i raznih iskustava.

Tako je nastala još jedna u nizu ideja koja je ostvarena u petak, 21. prosinca.

Na inicijativu navedene, a što su “Mame iz Đakova” odmah prihvatile, u suradnji sa Đakovačkim ugostiteljima koji su se vrlo rado odazvali obišli su male pacijente Vukovarske i Vinkovačke pedijatrije.

Oko 25 djece darivano je knjigama, slikovnicama, slatkišima, igračkama i ostalim prigodnim poklonima, dok se i za njihove majke te osoblje bolnice našlo domaćih kolača i poneka sitnica.

Majke Đakova sa sobom su povele i Djeda Božićnjaka koji je naravno izazvao najveće oduševljenje djece.

“Ova akcija nas je posebno obradovala jer je sve bilo u Božićnom duhu te smo znali da ćemo bolesnoj djeci koja se nažalost nalaze u bolnici za vrijeme blagdana našim posebnim gostom izmamiti osmjeh na lice, a to nam je kao majkama jedini i najveći cilj – osmjeh i sreća svakog djeteta”, izjavila je Dajana Zeko, inicijatorica ove hvale vrijedne akcije.

Igor Kretonić

Izvor i foto: Dajana Zeko