Od prvog prikazivanja u listopadu prošle godine pa sve do danas, film “Toma”, koji govori o životu i djelu kultnog pjevača Tome Zdravkovića, izaziva pozitivnu reakciju kod publike diljem regije.

Osim Tominog boemskog i tragičnog života, publiku je posebno dojmila pjesma “Ponoć”, koju je posebno za film napravio Željko Joksimović. Aco Pejović je otpjevao muški vokal, odnosno Tomu Zdravkovića, dok je Suzana Branković pjevala kao Silvana Armenulić.

Brzo je ova pjesma doživjela brojne obrade, a nedavno je na YouTubeu izašla i obrada koju potpisuju Đakovčanka Marija Radonić i Sandro Funarić kao pratnja na klaviru.

U glazbu me uveo otac

Marija Radonić dolazi iz Đakova, a pjevanjem i glazbom se bavi od devete godine. Budući da je njezina obitelj glazbeni orijentirana, od oca je naslijedila sve glazbene teorije te ju je on i uveo u svijet glazbe.

“Moj otac je gitarist i učio me dosta o glazbi i pjevanju, a to je meni bila slika vodilja kuda se i ja želim kretati. Otac me sa sobom vodio po festivalima i glazbenim svirkama i tu mi je samo pružio mikrofon i rekao „ Samo pjevaj!“  i tu sam se ja jako dobro snalazila i tako sam počela i sama pjevati i imati svirke. Također nije samo moj otac u glazbi moj djed je harmonikaš koji je obišao pola Europe i vrlo dobro znam šta je život glazbenika iz njegovih priča.”, rekla je nam je Marija Radonić o svom ulasku u svijet glazbe.

Film me emotivno dotaknuo

Mnogo je već obrada pjesme “Ponoć” na brojnim platformama, ima ih doista različitih, no Marijina je nekako uz klavirsku pratnju dosta drugačija:

“Za snimanje pjesme „ Ponoć „ odlučila sam se iz nekoliko razloga. Niti jedna obrada koju sam čula YouTube platformi nije bila otpjevana iz ženske perspektive i nitko nije odradio piano verziju na malo autentičniji i dramski način tako da sam ja htjela to prva učiniti,  također Film „Toma“ me emotivno dotaknuo, i poistovjetila sam se u nekoliko navrata sa istoimenim likom iz filma i sa njegovim životnim putem, koji je za sve glazbenike težak, ali vrijedan svake borbe.”, rekla je Marija o motivima nastanka obrade.

Do suradnje sa Sandrom je došlo vrlo jednostavno, kaže Marija. Imala je viziju koju mu je predložila, probali su par puta i pjesma je sjela kako njoj, tako i njemu.

U budućnosti želim snimiti nešto autorsko

Pjesmu na platformi YouTube prati i svojevrsni sport o čijem nam je nastajanju Marija rekla nekoliko detalja:

“Snimanje spota prošlo je savršeno, ja jednostavno obožavam snimanja, ona me strašno raduju i uzbuđuju, a s još boljim timom ljudi sve je lakše. Za snimanje sam angažirala Domagoja Lončara koji je svaku moju ideju prihvatio i dodao svoje prijedloge tako da smo na koncu svega jako dobro složili sve komponente oko kadrova i scena. Za fotografije koje su objavljene na mom Instagramu i Facebooku zaslužna je Adriana Lončarević koja je prenijela emociju pjesme na fotografiji i koja je također moja marketing persona. Također moram napomenuti da je haljina izrađena posebno za mene koju je radila Silvija Trbara, a rukavice koje sam imala su također ručno rađene baš za ovu priliku posebno za mene, tako da je sve bilo autentično.”

U budućnosti Marija želi snimiti nešto svoje autorsko što će pronaći svoju publiku i donijeti joj nastupe. Želi gurati svoj stil i vidjeti kako će on proći među mladima.

Igor Kretonić
Foto: Adriana Lončarević