I dok drugoligaški rukometni tereni i klubovi miruju zbog odluke Vlade RH i Stožer Civilne zaštite o zabrani treniranja i igranja utakmica, u Rukometni klub Đakovo stigla je jedna lijepa vijest. Mladi đakovački rukometaš Marin Božičević dobio je poziv za pripreme hrvatske kadetske reperezentacije koje će se od 8. do 12. ožujka održati u Ivanić Gradu. Stručni stožer, kojega čine izbornik Krešo Ivanković, trener Tonči Valčić, kondicijski trener Branimir Šola i trener vratara Jakov Dujić, pozvao je 18 igrača među kojima je i đakovački rukometaš.

O pozivu u reprezentaciju Marin Božičević rekao je: „Od zadnjih priprema kadetske reprezentacije prošlo je gotovo godinu dana. Naravno, za to je kriva korona kriza, ali vjerujem da ove mini pripreme ne bi trebale biti kondicijsko-taktičke već da nas je izbornik pozvao kako bi vidio u kakvom smo stanju i da vidi na koga može računati. Kadetska reprezentacija trebala je igrati na Europskom prvenstvu prošloga ljeta, ali kao i sva ostala natjecanja, i to je otkazano. Nismo dobili obavijest niti o kakvom natjecanju tako da ne znam što u natjecateljskom smislu očekuje kadetsku reprezentaciju. Vjerujem da ćemo što prije krenuti s natjecanjima jer moja generacija krenula je odlično osvajanjem zlatne medalje na Europskim igrama mladih pa bi taj rezultat valjalo „podebljati“ s još kojim uspjehom”, zaključio je hrvatski kadetski reprezentativac.

O sutrašnjoj kup utakmici protiv Osijeka Božičević kaže: „Osijek je mlada, uigrana momčad koja ima solidne rezultate u Prvoj HRL Sjever. Igraju duboku agresivnu obranu i ne dopuštaju „šetanje“ kroz obranu. Mi smo imali određenih problema s ozljedama i bolešću, ali smatram da nas to neće spriječiti u sutrašnjoj pobjedi. Iako se utakmica igra bez gledatelja, Osječani dolaze na naš teren i to nam daje prednost”, rekao je Božičević.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola