Aktualni gradonačelnik Marin Mandarić uvjerljivo je pobijedio jučer u drugom krugu lokalnih izbora te si osigurao još jedan mandat kao gradonačelnik Grada Đakova.

On je u drugom krugu lokalnih izbora osvojio  64,53% glasova, odnosno 5.354, a njegova protukandidatkinja Mirjana Adrić  2. 942 glasa odnosno 35,4%.

Izlaznost u Đakovu i prigradskim naseljima je 37,25%.

U Gradskom vijeću HDZ ima devet vijećnika, lista Mirjane Adrić 4, SDP i Most po dva, Mladi za Đakovo jednog vijećnika kao i lista Tihomira Mihalja.

Sinoć oko 20:00 sati, gradonačelnik Mandarić dao je izjavu za medije:

“Mogu se samo zahvaliti svojim sugrađanima što su mi i ovog puta dali povjerenje, premoćno povjerenje. Većina glasača koji su izašli na izbore danas u drugom krugu ipak su izabrali pravi i normalan put za Đakovo. Hvala vam od srca na tome. Ja ću se truditi u godinama koje su pred nama opravdavati povjerenje, još bolje, još više raditi za grad Đakovo, radit za naše zajedničke stvari. Zahvaljujem i svima onima koji su aktivno bili uključeni u našu kampanju. Od naših volontera, prijatelja, svakoga tko je na bilo koji način pomogao. Jednako tako zahvaljujem svima koji su se uključili u ovu izbornu utakmicu i u prvom i u drugom krugu te pridonijeli demokratizaciji našega društva. Presretan sam, pun sam emocija nakon ove kampanje koja je trajala skoro mjesec dana. Sutra je novi radni dan, idemo zasukati rukave, nastaviti raditi dalje, a večeras ćemo feštati. Još jednom, hvala vam moji dragi, tu sam štogod treba.”

Igor Kretonić
Foto: Marin Mandarić FB