Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić uputio je jučer s jezera Jošava svojim sugrađankama i sugrađanima čestitku povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Ujedno je najavio izgradnju ceste Pisak-Jošava za što je ishođena građevinska dozvola.

“Vjerujem kako će ovdje sutra opet biti puno, opet biti graja. Želim Vama i Vašim obiteljima da sutra provedete dan u prirodi, da se proveselite, da zaboravite i radne obaveze te druge obaveze koje Vas tište u životu te iskoristite prvi svibnja za Vas, za dušu i za tijelo”, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Sve građane obradovao je porukom kako će ove godine zadnji puta na Jošavu morati prašnjavim putem, jer je Grad Đakovo prije par tjedana ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju ceste Pisak-Jošava:

“Nakon višegodišnjih napora uspjeli smo riješiti imovinsko-pravne odnose te osigurati koridor dovoljno širok za isprojektirati cestu. Građevinska dozvola je dobivena, još ranije su osigurana sredstva u proračunu Grada Đakova i mogu slobodno najaviti da je ovo zadnji Praznik rada na koji idemo na Jošavu po prašini i kaldrmi.”

Radovi na cesti kreću već ovo ljeto.

Izvor: Grad Đakovo
Foto: Silvija Butković