U gradu i prigradskim naseljima ljude su jutros u poštanskim sandučiću dočekale čudne uplatnice s iznosom 253,32 kn kojima u opisu plaćanja stoji “Naknada za trošak gosp. John Smitha”. Na poleđini uplatnice stoji poziv građanima u potpisu Marin i Antun. Uplatnice su izazvale konfuziju kod građana, posebno kod onih starijih koji su ovakav oblik “satire” krivo protumačili.

Povodom pojave ovih uplatnica izvanrednu konferenciju za medije sazvao je gradonačelnik Marin Mandarić:

“Drage sugrađanke i sugrađani, vjerujem da je i vas, kao i mene, jutros kad ste se probudili i pogledali u vaše poštanske sandučiće vrlo neugodno iznenadilo ono što vas je dočekalo, ova glupost kojoj u potpisu stojim ja. Vjerujem da i ovog puta niste nasjeli na podvalu nekih vrlo drskih osoba koje su pokušale iznuditi od vas 253 kune i 32 lipe”.

O ovim uplatnicama obavještena je i nadležna PP Đakovo:

“Grad Đakovo je odmah obavijestio i nadležnu Policijsku upravu kako bi poduzeli radnje za pronalazak počinitelja i organizatora pokušaja ove financijske prevare. Također su obaviješteni da u što skorijem roku putem sredstava javnog priopćavanja izdaju obavijest kako netko ne bi slučajno uplaćivao novac na ovdje naznačen račun.”

Dodao je kako račun na uplatnicama nije niti račun Grada Đakova, niti njegov račun.

“Možemo samo pretpostaviti tko stoji iza ove podvale, vrlo drske podvale, ali ja se nadam da će policija ovoga puta pronaći počinitelja i organizatora ove prevare, a svim građanima poručujem da ostanu smireni, slobodno to poderite i bacite u smeće te nemojte nikako novac uplaćivati jer ne zna se čiji je ovo račun.”, rekao je gradonačelnik.

Rekao je kako će njegovu poruku za kraj kampanje u svoje sandučiće građani dobiti danas.

Nakon toga gradonačelnik je postao nešto direktniji:

“Jasno je tko stoji iza ovoga, gospođa Mirjana Adrić i njezina klika kojima ništa nije sveto. Tako dragi sugrađani, ni vi ni vaš novac, ni vaše zdravlje. Jako sam se uznemirio i zabrinuo danas nakon niza poziva kako ljudima nije dobro, da im je pozlilo, neki su išli na hitnu kad su dobili ovakvu glupost kući. Bude li se ikome išta dogodilo zbog ovoga, platit će. Nije joj sveto ni vaše zdravlje ni vi, eto koliko drži do vas. Cijelo vrijeme sam molio da kampanja ostane na primjerenoj razini političke komunikacije, da govorimo o političkim programima, vizijama, ali neki nikako ne mogu naučiti i suzdržati se od ovakvih podvala, pokušaja manipulacija, što je najgore, vašim zdravljem”.

Za kraj je dodao:

“Ja to mogu i moram podnijeti, može moja obitelj, mogu moja mala djeca. To je moj izbor bio, ali vaš nije, vaše zdravlje ne može doći u pitanje. Siguran sam da ćete u nedjelju na izborima znati odlučiti tko je onaj tko brine o vama, a tko je onaj koji gazi preko vas.”

Igor Kretonić
Foto: arhiva