Marino je bio kandidat Gradske knjižnice i čitaonice za ovu veliku volontersku nagradu – zbog svog velikog angažmana u radu knjižnice, u prvom redu kao voditelja Kluba mladih pisaca “Tinta” GKČ Đakovo, ali i angažmana u Udruzi za psiho-socijalne potrebe Amadea i ARLA udruzi za promicanje urbane kulture.

Ovu lijepu vijest javio im je DKolektiv – Volonterski centar Osijek na čijim stranicama piše kako volonterski angažman pojedinaca često prolazi neprimijećeno, a time i nedovoljno priznato. Unatoč tome, sve je veći broj ljudi koji svoje vrijeme, vještine i znanja ulažu u opće dobro. Iako volonterski doprinos možemo izraziti ekonomskom vrijednošću, znatno je veći pozitivni utjecaj koji volontiranje ima na kvalitetu međuljudskih odnosa, a time i na cjelokupni socijalni kapital društva.

Upravo je zato Volonterski centar Osijek 2006. godine započeo dodjelu godišnjih volonterskih nagrada s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro.

Dodjela volonterskih nagrada održat će se 3. prosinca 2020. u 18 sati u Kulturnom centru Osijek u povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo