Gradonačelnički kandidat platforme Mladi za Đakovo Tomislav Berberović sazvao je danas na gradskom korzu konferenciju za medije na kojoj je govorio o političkoj situaciji u Đakovu pred izbore.

Za Đakovo kaže kako je politička anomalija, a zatim je pročitao primjer kojim to želi i dokazati:

“HDZ na županijskoj razini surađuje s HSS-om, dok lokalni HSS surađuje s Domovinskim pokretom Miroslava Škore koji je tu kod nas u Đakovu obiteljski pokret gospodina Solde. Taj isti HSS na nacionalnoj razini surađuje s SDP-om kojeg u Đakovu nitko više ne želi niti treba, a ne treba ni HSS pa su se zato vjerojatno i raspali. Domovinski pokret pak u raznim županijama pa i u gradu Osijeku surađuje s Mostom, a u Đakovu se kao nisu mogli dogovoriti oko nezavisne kandidatkinje. Dok se Most na nacionalnoj razini vatreno bori protiv HDZ-a, u Đakovu su koalicijski partneri. Na ove izbore izlaze samostalno, ali s istim ljudima koji su HDZ prije četiri godine doveli na vlast i omogućili im da zaposle vjerojatno pola svoje rodbine.”

Tvrdi da većina građana smatra kako je HDZ najveće zlo koje se dogodilo ovom gradu i ne vjeruje da itko želi da HDZ ostane na vlasti još četiri godine.

Političarima je poručio kako se ne trebaju čuditi kad narod kaže da su svi isti, budući da svaki problem svode na priču o ustašama i partizanima i ostalim pojavama koje nikoga ne zanimaju dok trbuhom za kruhom odlaze iz Slavonije. Poručio je kako nije bitna ni 1941., ni 1991., nego 2021. godina.

Komentirao je i pojavu platforme Mladi za Đakovo na političkoj sceni:

“Ljudi se čude što smo mi nezavisni, što nismo ničiji, što ničiji ne želimo biti, što nitko ne stoji iza nas i što nitko ne financira našu kampanju. Ako nekoga slučajno zanima, sve do danas smo platili vlastitim sredstvima i nismo imali niti jednu jedinu donaciju. Tako da želimo pokazati našim građanima i vjerujem da će nam oni pružiti priliku. Želimo im pokazati da se našim gadom može upravljati bolje i drugačije.”

Sve je pozvao da podrže Mlade za Đakovo te da zajedničkim snagama pokrenu pozitivne promjene u gradu i selima, jer na mladima svijet ostaje.

Na samom kraju obratio se svim članovima HDZ-a:

“Htio bih pozvati sve članove HDZ-a i njihove simpatizere i partnere neka organiziraju jednu dobrotvornu akciju i neka skupe 50 tisuća eura i neka ih uplate u gradski proračun. To njima nije ništa, svatko po dvije kune i evo ti već pola milijuna. Nemojte se izvlačiti da je to bila pogreška pročelnika. Nemojte se izvlačiti na političke floskule kao da su sada na redu institucije pravne države, jer mi znamo da pravna država u ovom slučaju neće reagirati jer se HDZ-ova koruptivna hobotnica raširila u sve sfere našeg društva pa tako i u sudstvo. Vidjeli smo da se čak i naši lokalni političari druže, jedu i piju na snimkama Zdravka Mamića koji je javno priznao da je podmitio osječke suce. Mislim da je svima dosta HDZ-a, učinite sebi i svim Đakovčanima uslugu, organizirajte akciju i vratite novac koji je nestao tijekom vašeg mandata.”

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo