Nezavisna lista “Mladi za Đakovo” predstavila je danas na autobusnom kolodvoru svog kandidata za gradonačelnika Grada Đakova na predstojećim lokalnim izborima, Marka Berberovića. Autobusni kolodvor izabrali su kao mjesto za predstavljanje kandidata iz razloga što žele ukazati na veliki odlazak mladih iz Đakova i iz Hrvatske.

“Ja sam Marko Berberović, predsjednik sam i jedan od osnivača “Mladih za Đakovo” i ovim putem želio bih najaviti svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnika Grada Đakova, kao i kandidaturu “Mladih za Đakovo” za predstojeće izbore za Gradsko vijeće.”, započeo je svoje izlaganje Marko Berberović.

Zatim je nastavio:

“Mi, mladi, uvijek se pitamo što nama treba u Đakovu? Mi smo najavili kandidaturu baš ovdje, na mjestu gdje mlade obitelji putuju jednosmjerne karte za Irsku, Austriju, Njemačku itd. Na mjestu gdje roditelji ispraćaju svoju djecu u nadi da će ima tamo biti bolje. Jeste li vi ovakvu Hrvatsku sanjali? Jeste li se vi za ovakvu Hrvatsku borili?”

Naš grad zaslužio je bolje

Rekao je kako se iz izbora u izbore biraju kazneno osuđivani ljudi ili oni koji su na dobrom putu da takvi postanu te je pozvao i stare i mlade da ih podrže na nadolazećim izborima. Smatra kako ne treba birati manje od dva zla nego se okrenuti njima:

“Mi mislimo da smo zaslužili bolje od ovoga što nam se nudi, mislimo da je naš grad s našim prigradskim naseljima zaslužio bolje. Odlučili smo ostati i boriti se, ali zato nam je potrebna vaša pomoć. Sada imate za koga glasati.”

Za njihovu viziju grada tvrdi kako se temelji na transparentnosti trošenja javnog novca, na transparentnosti zapošljavanja u gradskim poduzećima, na nekim već viđenim idejama koje do sada nisu realizirane, ali i na nekim potpuno novim idejama. Za viziju grada rekao je kako je ona stvarana u suradnji s građanima i njihovim potrebama.

“Stojimo ovdje i tražimo vašu podršku da zajedničkim snagama krenemo u borbu za naš grad i naša sela. Možda nismo poznati kao ostali kandidati, možda nas ne poznajete dovoljno, ali do sada ste birali poznate ljude kojima vjerujete pa pogledajte do čega smo došli. Do izbora imate vremena upoznati i nas mlade i upoznati se s našim idejama.”, dodao je Berberović i poručio svima da su oni jedina prava alternativa i odgovor na pitanje :”Kada će se na izborima kandidirati netko mlađi, neovisan, pametan, kojemu nije samo novac na prvom mjestu?”

Igor Kretonić