Za prvi je mikrofon popularnog rock benda Teška industrija prije godinu dana stala mlada Đakovčanka Matea Matković! Iako nakon Lee Mijatović, Maje Bajamić i Lucije Lučić javnosti nije službeno predstavljena kao nova pjevačica, našu plavokosu sugrađanku Mateu, osim na pozornici, može se često vidjeti i čuti u aktualnom “industrijskom” spotu za pjesmu “Sve mogu lažima”, snimljenom na Mega bikers susretu u Slavonskom Brodu početkom svibnja. Dobar povod za blic razgovor s 21-godišnjom Mateom koja se, unatoč velikoj generacijskoj razlici s “osovinom” benda, Ivicom Propadalom i Vedadom Hadžiavdićem, brzo snašla s momcima iz dugovječne Industrije. Kada nije na pozornici ili u studiju, najlakše ju je pronaći u fitness dvorani. Pjevačica na početku svoje profesionalne karijere, koja je prve glazbeno-scenske korake prošla još na dječjim festivalima, studentica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Teško je uskladiti obveze na fakultetu i pjevanje, priznaje Matea, no uz prokušanu formulu koja spaja dobru volju i puno truda ništa nije nedostižno.

Kako se jedna Đakovčanka našla u društvu poznatih rockera?

– Sasvim slučajno! Dečke iz Teške industrije upoznala sam preko prijatelja. Kad sam saznala da traže novu pjevačicu, pomislila sam “Zašto to ne bih bila ja?!” Uz kavicu i opušteno druženje sprijateljili smo se i otišli u studio. Njihov je prvi dojam bio za mene skroz neočekivan. Zaista sam im se dopala! Rekli su mi kako imam jako lijepu i prepoznatljivu boju glasa i veliki raspon. A bila sam totalno nepripremljena. Dečki su dobri, pošteni, iskreni, dobronamjerni i uporni.

Što je obilježilo tvoju prvu godinu s bendom? Kako si se snašla?

– Rad i samo rad. Prije svakog izlaska na binu, puno vježbamo i radimo kako bismo ostavili odličan dojam, a na pozornici sam na svom terenu. Dečki pršte energijom. Mislim da se sve ovo prepoznaje i da zato nastupamo posvuda, jer mnogi nas traže. Pozivi za svirku stižu iz Kanade, Amerike i Irske! Naš prvi singl “Sve mogu lažima” ljudi su jako dobro prihvatili. Svakodnevno se vrti na svim radijskim postajama po nekoliko puta na dan i CMC-ju, a pjesmu uvijek možete odvrtjeti na YouTubeu. Trenutačno radimo na novom singlu i albumu koji bi do kraja godine trebao izaći van.

Kako će izgledati tvoj ostatak ljeta s Industrijom? Opušteno, radno ili…?

– Ljeto provodim putujući i uživajući, no također i radno. U subotu smo uči Dana pobjede nastupili u Kninu na motorijadi i bilo je fenomenalno… Sljedeći je veći nastup 25. kolovoza na CMC festivalu u Slavonskom Brodu s nekoliko puta spomenutom “Sve mogu lažima”, koju smo upravo u Brodu i snimili i želimo je dodatno promovirati. Ma, to je sve sudbina! Moj je prvi nastup uživo s bendom bio s pjesmom “Hej” Teške industrije. Zato, pazi što želiš, možda ti se i ostvari! Sigurna sam da ćemo uskoro i u Đakovu zasvirati i zajedno zapjevati!

Razgovarao: Danijel Geošić, foto: isječci spota “Sve mogu lažima”