Matea Matković već godinu dana pjevačica Teške industrije!

Za prvi je mikrofon popularnog rock benda Teška industrija prije godinu dana stala mlada Đakovčanka Matea Matković! Iako nakon Lee Mijatović, Maje Bajamić i Lucije Lučić javnosti nije službeno predstavljena kao nova pjevačica, našu plavokosu sugrađanku Mateu, osim na pozornici, može se često vidjeti i čuti u aktualnom “industrijskom” spotu za pjesmu “Sve mogu lažima”, snimljenom na Mega bikers susretu u Slavonskom Brodu početkom svibnja. Dobar povod za blic razgovor s 21-godišnjom Mateom koja se, unatoč velikoj generacijskoj razlici s “osovinom” benda, Ivicom Propadalom i Vedadom Hadžiavdićem, brzo snašla s momcima iz dugovječne Industrije. Kada nije na pozornici ili u studiju, najlakše ju je pronaći u fitness dvorani. Pjevačica na početku svoje profesionalne karijere, koja je prve glazbeno-scenske korake prošla još na dječjim festivalima, studentica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Teško je uskladiti obveze na fakultetu i pjevanje, priznaje Matea, no uz prokušanu formulu koja spaja dobru volju i puno truda ništa nije nedostižno.

Kako se jedna Đakovčanka našla u društvu poznatih rockera?

– Sasvim slučajno! Dečke iz Teške industrije upoznala sam preko prijatelja. Kad sam saznala da traže novu pjevačicu, pomislila sam “Zašto to ne bih bila ja?!” Uz kavicu i opušteno druženje sprijateljili smo se i otišli u studio. Njihov je prvi dojam bio za mene skroz neočekivan. Zaista sam im se dopala! Rekli su mi kako imam jako lijepu i prepoznatljivu boju glasa i veliki raspon. A bila sam totalno nepripremljena. Dečki su dobri, pošteni, iskreni, dobronamjerni i uporni.

Što je obilježilo tvoju prvu godinu s bendom? Kako si se snašla?

– Rad i samo rad. Prije svakog izlaska na binu, puno vježbamo i radimo kako bismo ostavili odličan dojam, a na pozornici sam na svom terenu. Dečki pršte energijom. Mislim da se sve ovo prepoznaje i da zato nastupamo posvuda, jer mnogi nas traže. Pozivi za svirku stižu iz Kanade, Amerike i Irske! Naš prvi singl “Sve mogu lažima” ljudi su jako dobro prihvatili. Svakodnevno se vrti na svim radijskim postajama po nekoliko puta na dan i CMC-ju, a pjesmu uvijek možete odvrtjeti na YouTubeu. Trenutačno radimo na novom singlu i albumu koji bi do kraja godine trebao izaći van.

Kako će izgledati tvoj ostatak ljeta s Industrijom? Opušteno, radno ili…?

– Ljeto provodim putujući i uživajući, no također i radno. U subotu smo uči Dana pobjede nastupili u Kninu na motorijadi i bilo je fenomenalno… Sljedeći je veći nastup 25. kolovoza na CMC festivalu u Slavonskom Brodu s nekoliko puta spomenutom “Sve mogu lažima”, koju smo upravo u Brodu i snimili i želimo je dodatno promovirati. Ma, to je sve sudbina! Moj je prvi nastup uživo s bendom bio s pjesmom “Hej” Teške industrije. Zato, pazi što želiš, možda ti se i ostvari! Sigurna sam da ćemo uskoro i u Đakovu zasvirati i zajedno zapjevati!

Razgovarao: Danijel Geošić, foto: isječci spota “Sve mogu lažima”