Prije nešto više od godinu dana, kao bomba, odjeknula je vijest da će tada novi županijski prvoligaš Ratar pojačati svoje redove s tri brazilska igrača. Svi ljubitelji nogometa u Đakovštini bili su pomalo skeptični da to nije još jedna od mnogobrojnih novinarskih „patki“, ali tijekom jesenske polusezone osvanula su i tri brazilska igrača: Cristiano Santos da Victoria, Matheus da Silva Batista i Matheus Lemos da Silva.

Njihovim dolaskom igra Ratara vidno se poboljšala i možemo reći da je u očuvanju Ratarovog prvoligaškog statusa velike zasluge imao i brazilski trio.

Dok su se dvojica Brazilaca vratila kući (Cristano Santos da Victoria i Matheus da Silva Batista) igre Lemosa da Silve nisu ostale nezapažene u hrvatskim krugovima. Lemos je za Ratar debitirao u 11. kolu protiv kasnijega prvaka Radničkoga iz Meca, a u 15 službenih utakmica postigao je devet golova.

Početkom priprema za novu sezonu Lemos Da Silva otišao je na probu u prvoligaški Rudeš gdje je potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor.

 

Lemos da Silva emotivnom porukom javio se na svojoj stranici:

” Pobjeda dolazi, čak i ako se čini da je kraj..”

„Bog je uvijek govorio da će moj rad biti prepoznat, nisam imao pojma koliko! Potpisati profesionalni ugovor s prvoligaškim klubom. Ja stvarno cijenim svoju obitelj, bez njih ne bih dobio ništa. Svaki dan živim novi san i znam koliko je bilo teško doći ovamo, čak i znajući da je to samo početak. Nemoguće je za one koji nemaju san, i ne vjeruju da je po vjeri sve sposoban! Bez boga ja bih bio ništa. Slava je od boga!!!“

Porukom na službenoj stranici, od svog sada već bivšeg igrača, oprostio se i NK Ratar Piškorevci:

„S velikim ponosom javljamo da je naš Matheus Lemos Da Silva potpisao profesionalni ugovor s NK Rudešom i tako nakon samo sezone stigao do prve lige koja je bila njegov veliki cilj. Matheus nas je tijekom cijele prošle sezone razveseljavao svojom igrom, potezima i golovima što svakako ostaje za pamćenje. U svojih 15 službenih utakmica Matheus je zabio 9 golova i stekao velike simpatije publike svojim nastupima. Debi je upisao u 11. kolu protiv Radničkog iz Meca, prvijenac je stigao 4 kola kasnije protiv Slavonca iz Ladimirevaca, a protiv istog kluba je i odigrao svoju posljednju utakmicu za naš klub. Matheusu zahvaljujemo za sve i želimo mu puno sreće kako u nastavku karijere tako i u privatnom životu. Matheusa ćemo pratiti i dalje, sigurni smo da Rudeš dobiva veliku vojsku navijača iz Piškorevaca. Nadamo se da će mu Rudeš biti samo jedna stanica velike nogometne karijere.

Brate, sretno i hvala ti što si nam uljepšao kirvaj“

 

Tako je jedna sportska priča, od početne nedoumice i nevjerice, završila na najljepši mogući način. Svi u Rataru ponosni su na svoga bivšega suigrača kojemu žele puno uspjeha u profesionalnoj karijeri.

 

Izvor: Miro Šola