Posljednjih 33 godine lions klubovi širom svijeta s ponosom sponzoriraju Međunarodni natječaj za poster mira u lokalnim školama i grupama mladih. Tema natječaja za Poster mira za 2020./2021. je “Mir kroz služenje”. Natjecati se mogu učenici osnovnih škola, uzrasta 11, 12 i 13 godina. Ova aktivnost potiče mlade ljude diljem svijeta da izraze svoju viziju mira.

Osnovne propozicije: Učenički radovi trebaju imati dimenzije ne manje od 33 do 50 cm, niti veće od 50 do 60 cm. Dozvoljene su različite tehnike slikanja i crtanja izuzev uporabe ulja i akrila. Nisu poželjne fotografije, kao ni računalne animacije. Poželjno je slikati i crtati u olovci, kreonu, ugljenu, pastelu, drvenim bojicama, flomasterima i slično. Trodimenzionalni radovi neće biti prihvaćeni. Dozvoljen je samo jedan rad po učeniku, a svaki rad mora biti rad samo jednog učenika. Radovi ne smiju imati ništa što je lijepljeno, pričvršćeno ili uvezano na bilo koji način. Nije dopušteno pisati po slici, dakle bez riječi, slova i brojeva u kompoziciji slike. Površina radova mora biti zaštićena sprejem za fiksiranje kako bi se spriječilo osipanje praha i razmazivanje.

Na poleđini radova obvezatno je napisati: ime i prezime učenika, starost, razred, ime škole i adresu, ime nastavnika likovnog odgoja, navesti tehniku slikanja ili crtanja, dimenzije radova, te ime i prezime ravnatelja škole ili institucije i ime Lions kluba – sponzora.

Rok za dostavu učeničkih radova je najkasnije do 1. studenoga 2020. godine. Radovi koji ne stignu do toga roka neće se moći uvrstiti u konkurenciju. Radovi ne smiju biti preklopljeni prilikom slanja. Radovi poslani s neplaćenom poštarinom bit će diskvalificirani. Lions klubovi nisu odgovorni za oštećene radove, uništene ili izgubljene tijekom procesa slanja. Radovi se ne mogu vratiti; oni postaju vlasništvo Lions Clubs Internationala po primitku. Distriktualno povjerenstvo izabrat će i nagraditi ukupno četiri rada, od kojih će najbolji rad u Hrvatskoj biti poslan u LC International USA. Od ukupno 24 finalista izabrat će se međunarodni pobjednik koji će biti nagrađen s 5.000 $ u nacionalnoj valuti i diplomom te putovanjem na posebnu dodjelu nagrada, a ostala 23 dobitnika bit će nagrađeni s 500$ i diplomom. Pobjednik će moći prisustvovati danu Lionsa u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Nakon izbora svi će radovi biti izlagani na dječjim izložbama diljem Amerike.

Radove slati na adresu:

  • Mr. sc. Ivana Boca Vrućina
  • Sveučilište J. J. Strossmayera, Odjel za biologiju, Ulica Cara Hadrijana 8a, 31000 Osijek